Hrvatska metropola ovaj vikend mogla je uživati u brojnim modnim revijama prikazanim u sklopu DOVE FASHION.HR-a, jednog od tri hrvatska tjedna mode.

Pa krenimo redom!

Na prvoj večeri svoje kreacije prikazali su debitanti Clash of 9, Matija Čop i Aleksandar Žarevac, Martina Felja, AMDS by Ivan Alduk (suradnja između brenda Amadeus Jeans i Ivana Alduka), te Ivica Skoko & Ivana Popović. Dominantni elementi svih prikazanih revija bile su crna, bijela i siva boja, te strogi krojevi koji prate liniju ženskog tijela. Monotoniju su razbili Clash of 9, čije su kreacije bile začinjene izvrsnim i originalnim modnim dodacima, te plaštevima.

clash of 9 DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Clash of 9

Minimalizam s pomakom izraz je kojim bi se najbolje mogla opisati vizija Matije Čopa, koju su obilježile hlače visokog struka, predimenzionirani rukavi i drvene sandale golemih potplata.

matija cop DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Matija Čop

Aleksandar Žarevac također je predstavnik minimalizma, a njegove večernje haljine naći će svoje poklonike među onima kojima su dosadile uobičajene večernje toalete.

aleksandar zarevac DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Aleksandar Žarevac

Revija o kojoj se najviše pričalo bila je ona Ivana Alduka za Amadeus. Iako je bio ograničen imperativom nosivosti, njegova kolekcija nije nimalo izgubila na zanimljivosti. Vidjeli smo casual kombinacije upotpunjene zakovicama i military detaljima, koji vladaju modnom scenom već neko vrijeme.

amds DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Amadeus by Ivan Alduk

Martina Felja ponudila je publici prosječnu, ni po čemu istaknutu kolekciju večernjih haljina u dvije boje – boji vina i petrolej zelenoj.

martina felja DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Martina Felja

Suradnja Ivice Skoke i Ivane Popović bila je pun pogodak, bar prema onom što smo mogli vidjeti na pisti. Dramatičnost je ostala prisutna kod oboje, samo je obogaćena kvalitetnim krojevima i komadima pristupačnim široj publici.

skoko popovic DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Ivica Skoko i Ivana Popović

Druga večer ponudila je nešto zanimljiviji repertoar, na kojem su se našli BAMBI by Zigman, Aleksandra Dojčinović, Igor Galaš, te suradnja Zorana Mrvoša i Ogija Antunca. Večer su otvorile Zigmanove male manekenke veselo šećući pistom uz taktove pjesme Džastina Bibera (Justin Bieber) i pobrale simpatije svih prisutnih.

zigman DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

BAMBI by Zigman

Uslijedila je Aleksandra Dojčinović, koja je opet oduševila svojim iznimno ženstvenim kreacijama, zbog kojih je ova kreatorica i postala jedan od čestih odabira za događanja na crvenom tepihu.

aleks dojcinovic DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Aleksandra Dojčinović

Nešto mračnija Ana Maria Ricov pokazala je kako izgleda dobar darkerski seksipil u haljinama jakih boja s dodacima u obliku nabora i patenata cijelom dužinom.

ricov DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Ana Maria Ricov

Igor Galaš ostao je vjeran svojim zanimljivim pletivima i maksi komadima odjeće, a tvornica trikotaže Arena, s kojom je Galaš surađivao na izradi ove kolekcije, ima razloga biti zadovoljna svojim odabirom.

galas DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Igor Galaš za Arena Additive Collection

Šećer na kraju druge večeri bila je još jedna impresivna suradnja u kojoj su svoje snage udružili Zoran Mrvoš i Ogi Antunac. Kolekcija je prštala od prozračnih, puderastih i crnih nabora ukroćenih snagom crne kože na jaknama i hlačama. Sve ljubitelje mode ostavili su bez daha porukom o nježnoj, ali odlučnoj ženi koja zna što hoće!

mrvos antunac DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Zoran Mrvoš i Ogi Antunac

Posljednju večer obilježila je sjajna revija dvojca Envy Room, te najzabavnija revija – Dove by Aleksandra Dojčinović, koju su nosile hrvatske blogerice! No, krenimo redom. Večer je otvorila Branka Donassy spojem klasike i avangarde i očekivano se istaknula kreatorskom zrelošću.

branka donassy DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Branka Donassy

Ivica Klarić pobrinuo se za zastupljenost muške mode na pisti, a komadi koje nam je ponudio trebali bi naći svoje mjesto u ormaru svakog muškarca koji cijeni elegantno, ali modno osvješteno odijevanje. Svilene mašne jedan su od razloga što se njegov muškarac ističe iz mase.

klaric DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Ivica Klarić

Envy Room dao je naslutiti u kojem će smjeru njihova revija ići čim su krenuli taktovi pjesme Lane Del Rej (Lana Del Rey), koja je bila očigledna inspiracija njihove kolekcije. Duge cvjetne haljine, asimetrične i “olovka” suknje, blještave cipele i torbice, cvjetni vjenčići u kosi… Dečki su postigli savršen miks retro glamura i hippie detalja!

envy room DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Envy Room

Od Roberta Severa navikli smo samo na najbolje, a ni ovaj put nije podbacio svojom kolekcijom torbica HERA by Robert Sever, čijim je printevima prizvao duh minulih vremena.

HERA DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

HERA by Robert Sever

Modeli Ivice Skoke kao da su došli ravno sa seta serije “Momci s Medisona” (Mad Men), pa smo tako mogli vidjeti odjeću inspiriranu šezdesetim godinama 20. stoljeća, upotpunjenu odgovarajućim frizurama i šminkom.

skoko DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Ivica Skoko

Svakako najzabavniji trenutak večeri bila je revija “stvarne ljepote” Dove by Aleksandra Dojčinović, koju su nosile najpopularnije hrvatske blogerice. Ova kolekcija, lišena uobičajene manekenske mimike, pobrala je pljesak publike svakim novim izlazom na pistu.

blogerice DOVE FASHION.HR: Moda u komšiluku

Dove by Aleksandra Dojčinović

Sudeći po prikazanom, očekuju nas retro jesen i zima, na trenutke razigrane, a na trenutke mračne i moćne!

Izvor fotografija: FASHION.HR


Dina Zupčić voli crnu boju više od bijele, pisanu riječ više od izgovorene. Grozi se zime i hladnoće, obožava ljeto i sunce. Za sreću joj je potrebna čokolada i dragi ljudi, a slobodno vrijeme najradije provodi u vremenski neograničenom ispijanju kave i vođenju bloga leeloo’s store.

Comments