Posle nekih iscrpljujućih iskustava tražićete sklonište i provući ćete se kroz vrata koja vam izgledaju dovoljno bezbedna. I naći ćete sklonište, imaćete vremena da se saberete, preispitate, iscelite, osnažite. Međutim, u skloništu se ne može živeti, tu dolazite samo da povratite snagu, da se izolujete i pomerite od stvarnosti. Ako pokušate da živite u skloništu, opet ćete se osećati kao da su vas vrata izneverila, postaćete nemirni, ljuti, nezadovoljni i želećete da izađete i zatvorite ta vrata. Ne brinite, sklonište ćete uvek ponovo pronaći kad vam bude potrebno, to su vrata koja neće nestati, kad ih jednom zatvorite. 

I to je sva mudrost sa vratima i domovima u vašem životu – postoje mnoga mesta na kojima se osećate kao kod kuće, ili u hramu, ili u raju. To su vrata koja ćete želeti da držite otvorenim. Mesta na koja ćete se vraćati, ili na kojima živite unutar sebe. Geografija vašeg unutrašnjeg života. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LLEMERCÍ SPACE (@llemerci)

Ostavite zatvorenim vrata bolne prošlosti, gubitaka, grešaka. Zatvorite vrata iza kojih niste bili cenjeni i voljeni, gde ste se osećali zaglavljeno i nemirno. Kao i ona koja su postala preteška za otvaranje i iza kojih vam je dosadno i prazno. Kao i ona koja su počela da imaju više smisla kad ste ih ostavili i zatvorili. 

Stvar sa zatvaranjem vrata je u tome da naučite kako da odete, kako da pronađete nova vrata i hrabrost da kroz njih prođete. Kako da prepoznate vrata na kojima se nalazi vaše ime, vrata doma, gde ste uvek dobrodošli. 

Naslovna fotografija: instagram.com/llemerci

Brankica Milošević 

Comments