Postoji mnogo razloga zašto je dobro imati drugove u svom poslovnom okruženju, ako se ne slažete sa tim, razmislite još jednom. Veoma je važno da imate prijatelje ili makar dobre drugare u svakom segmentu svog života, pa i na poslu, a mi vam dajemo razloge zašto je to važno.

Provodite mnogo vremena na poslu

Jedan od glavnih razloga zašto treba da imate dobrog drugara na poslu jeste taj što tamo provodite dosta vremena. Ako radite puno radno vreme, onda na poslu provodite mnogo više vremena nego kod kuće, ako ne računamo vreme kada spavate. A samim tim želećete prisustvo bar jednog dragog bića u svom okruženju. Pa čak i da radite skraćeno radno vreme, opet je bolje imati prijateljski nastrojene osobe u svom okruženju. Između ostalog, vreme će vam brže prolaziti u društvu.

Neko vam uvek čuva leđa

Imati drugara na poslu znači da će vam neko uvek čuvati leđa, da vam pritekne u pomoć ili vas odmeni u nečemu. Dakle, imati drugara na poslu znači da uvek na nekoga možete da se oslonite.

Friends with co workers Drugari i posao

Važno je da imate bar jednog prijatelja na poslu!

Posao je zabavniji

Čak i oni koji ne vole svoj posao, ukoliko imaju prijatno okruženje može im biti zabavno. Imate sa kim da se našalite, da popričate ili da odete na pauzu.

Uvek ćete iz prve ruke saznati ono što ste propustili

Drugar će vam uvek preneti ono što ste propustili, bilo da je reč o sastanku ili nekoj zanimljivosti u vezi sa kolektivom.

Ukoliko se nađete u nevolji, oni će vam pomoći

Uvek je dobro imati nekog ko će se založiti za vas, reći kakav ste radnik ili čovek i odbraniti vas ukoliko dođe do neke neprijatne situacije. Takođe, ako imate problem sa nekim na poslu, prijatelj može da bude posrednik između vas i pomogne u rešenju problema. Da ne govorimo o tome kako ćete od njih dobiti iskrene savete.

Imate partnera za događaje

Ukoliko imate drugara na poslu, ne morate da razmišljate o tome sa kim ćete otići na neki poslovni događaj. Isto je i sa poslovnim putovanjima, biće mnogo zabavnija ukoliko volite ljude sa kojima radite i putujete.


Jelena Grujin – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Comments