Savremenim devojkama koje obožavaju visoke potpetice i prate modne trendove, braća Din i Den Kejten (Dean and Dan Caten), dizajneri modne kuće DSquared2, predstavljaju neobične čizme-klizaljke iz najnovije modne kolekcije jesen/zima 2011/2012.

157 DSquared2: Čizme ili klizaljke?

DSquared2 čizme ili klizaljke?

U poslednje vreme dizajneri kao da se takmiče u kreiranju što bizarnije obuće koju je nezamislivo nositi svakodnevno. Poslednji takav primer je model čizama “Skate Moss” koje izgledaju kao da se mogu nositi isključivo na ledu ili modnoj pisti. Međutim, iako deluju neverovatno jer je potpetica visoka gotovo dvadeset centimetara, one nisu za klizanje i u njima može normalno da se hoda! Predstavljaju zanimljiv spoj čizama sa stileto štiklom i metalnom konstrukcijom klizaljki. Pitanje je: da li su i koliko su udobne i stabilne? Manekenke su ih prve isprobale, a za divno čudo nijedna nije posrnula na pisti tokom modne revije.  U svakom slučaju, interesantne jesu i verovatno ćemo ih uskoro videti na nogama Lady Gage. Ono što je sigurno – nisu u pitanju čizme skitaljke!

234 DSquared2: Čizme ili klizaljke?

"Skate Moss" u beloj boji

425 DSquared2: Čizme ili klizaljke?

"Skate Moss" u crnoj boji

“Pokušavamo da u svakoj novoj kolekciji imamo nešto novo i originalno” – rekao je Dean Caten za portal “The Star” i dodao da ove čizme izgledaju poput skulpture.

Cena ove ekstravagantne obuće kretaće se od 1,480 dolara za čizme do članaka, do neverovatnih  1,895 dolara za dugačke čizme.

526 DSquared2: Čizme ili klizaljke?

Dugačke čizme

619 DSquared2: Čizme ili klizaljke?

Kratke čizme

Ukoliko redovno pratite modne trendove možda ćete poželeti da se ove čizme nađu i na vašoj polici za cipele. Bilo kako bilo, koliko god izgledale primamljivo (makar samo da probate da zakoračite) nisu praktično rešenje za zimu, sneg i poledicu.

Da li biste se ipak usudili da prošetate gradom u njima, pitanje je sad?!


Marina Luković je diplomirana novinarka koja za sebe kaže da je jedno bedno piskaralo i dosada koja svuda voli da gura nos. Obožava putovanja, čokoladu, Mini Maus, svoje prijatelje i smeh do suza. Veliki je optimista a paničar po potrebi. Uvek je spremna da pomogne drugima. Ne podnosi ljudsku glupost, licemerje i primitivizam. Životni moto joj je Carpe Diem, a vodi se i onim “Dream Big or Go Home!”

Comments