Teksas je jedan od najvažnijih materijala koji se može naći u svačijem ormaru. Znamo da nije uvek lako naći savršeni par farmerki, pogotovo za hladnije dane koje nam predstoje. I sami znate da postoji milion različitih tipova i krojeva farmerki, ali bez obzira na sezonu ili stil, duboke farmerke su opcija koja vam uvek može biti na raspolaganju. Ipak, treba pronaći par koji vam savršeno stoji, tako da smo mi odlučili da vam u tome pomognemo.

Svi znamo za određeni par farmerki ili pantalona koji umeju da nam spuste raspoloženje i u kojima se ne osećamo udobno. Najbolje duboke farmerke su, naravno, one u kojima imate puno samopouzdanja. Kada “ubodete” pravi par farmerki, imate osećaj da je čitav vaš izgled kompletan, na koji god način ih stilizovali.

Kako da nosite high-waisted farmerke

Bezvremenski stilovi poput straight-leg i skinny farmerki su najsvestranije kada se nose u srednje-plavim nijansama, a dobar su izbor i danima kada želite opuštenu varijantu i kada želite da izgledate sređeno.

Flared i cropped modeli su popularni klasici, tako da prve uvek dobro izgledaju u tamnijim bojama, dok vam druge mogu pomoći da istaknete obuću. Kada se radi o kroju i materijalu, svih modela, birajte opcije koje sadrže elastin, jer će vam to pružiti dodatan komfor.

High-waisted farmerke su popularne jer su veoma univerzalne i mogu svakome laskati. Tokom dana ih možete nositi sa gotovo bilo kojim komadom vašeg izbora, bilo da je krop top ili uvučena majica. Za večernji izgled ih možete upariti sa bodijem ili korsetom, zajedno sa štiklama i blejzerom, i bićete spremni da osvojite svaku prostoriju.

Pročitajte i: Novi trend među poznatim ličnostima – farmerke i korset

Cropped high waisted

Ovaj par farmerki je jednostavan i šik, i sigurni smo da ćete ih nositi iznova i iznova. Ako izaberete iscepani par farmerki u vaš stajling ćete uvesti kul notu koja je laka za stilizovanje, a tome će doprineti i dužina iznad članka, tako da na raspolaganju imate široku listu obuće, od čizama do patika i više.

Straight model

Možda vam nekad nije dovoljno da farmerke budu duboke, i treba vam nešto što će vam istaći visinu. Tu ulogu dobijaju straight modeli farmerki, koji će vam biti savršeni par. Uz pomoć straight modela uvek ćete se osećati puni samopouzdanja, i uvek ćete imati stila. Izbor mnogih su i Levi’s 501 model, koji je vremenom postao sve popularniji. Straight leg farmerke možete nositi uz bilo koji par cipela, od patika do plitkih čizmica.

90’s fit

Ako tragate za tračkom nostalgije u vašem autfitu, 90’s fit model je savršen izbor za vas. Ovaj tip farmerki može se naći u najrazličitijim modelima – od suženih do baggy. Ako volite farmerke sa elastinom, onda možda bolje razmislite o nekom drugom modelu, jer ove ne poseduju ništa što će ih proširiti, i umeju da budu krute.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Akilah (@thisisakilah)

Moderne zvoncare

Farmerke koje se šire su posebno dobar model za one koji imaju sitnu građu, i često umeju da izduže figuru. Ove farmerke mogu izgledati veoma dobro sa čizmama koje imaju nešto širu štiklu, i odličan su izbor ako želite vintage izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FREAKINS (@freakinsindia)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soumya Jain (@_soumyajain_)

Pročitajte i: Skinny jeans su OUT; baggy jeans su IN

Prednosti i mane visokih pantalona

Biranje između različitih modela farmerki je uglavnom deo komfora i lične estetike, ali ipak duboke imaju određene prednosti. Duboke farmerke vam dopuštaju da više eksperimentišete sa komadima kao što su crop topovi ili braletteovi. Isto tako, ističu najuži deo vašeg struka i stvaraju iluziju dužih nogu, što ih čine savršenim izborom za one koji imaju nešto duži torzo.

Sa druge strane, duži gornji delovi odeće i oversized džemperi ne izgledaju uvek dobro sa dubokim farmerkama, pogotovo ako postoji previše materijala koji visi, pa neki gornji komad ne možete da uvučete u farmerke. Oni koji su navikli da nose farmerke plitkog ili srednjeg kroja možda neće uživati noseći duboke jer će se osećati ograničeno u višku materijala.

Naslovna fotografija: instagram.com/_soumyajain_

Nenad Grubanoski

 

Comments