“come to me” je prvi singl koji niste producirali sami. Da li ste zadovoljni saradnjom sa Nikodemom Milewskijem? Kako je došlo do toga da radite zajedno?

U ovom slučaju smo odlučili da se i više nego do sada fokusiramo na samo pisanje pesama i kreativu, pa smo potražili pomoć u domenu produkcije.

Nikodem je izuzetno fina osoba koju nam je predstavio naš label, Universal Music i prezadovoljni smo razultatom. Ipak, sa narednim izdanjima planiramo da izdvojimo još više vremena i ponovo se sami posvetimo svim segmentima.

Do sada imate nekoliko singlova koji su odlično prošli kod publike. Koji je vama omiljen i zašto?

Svaka pesma nam puno znači jer govori o nekom konkretnom periodu iz naših života. Prvobitno smo srećni što toliko vremena posvećujemo svakoj od njih i na svaku smo izuzetno ponosni.

Vaš muzički pravac mnogi opisuju jednostavno kao umetnost! Imate li uzore? Da li vam je bilo teško da pronađete svoj stil i kako ste uopšte otkrili šta najviše volite i šta vam najviše leži?

Trudimo se da zadržimo svoj stil, pa nemamo nekoga od koga bismo voleli da preuzimamo ideje, postoje samo ljudi koji nas veoma inspirišu. Ako pričamo o muzici, to su SOHN, Rhye, Glass Animals, a sa druge strane volimo fotografiju Ane Šantl, ilustracije Alje Horvat… I to je samo delić.

zalagasper come to me c Universal Music Slovenia 3 photo credit Ana Šantl e1562144639303 Duo zalagasper: Biti svoj i verovati u ono što radiš je jedini način da budeš istinski srećan!

Koji je najbolji savet koji ste dobili u vezi sa bavljenjem muzikom, a koji i sami rado dajete mlađim kolegama?

Ni mi nekada nismo primer kada je reč o slušanju saveta, ali to je između ostalog ono što bismo mogli da poručimo mladim muzičarima – uvek treba imati svoju viziju i strategiju, ali je izuzetno važno okružiti se ljudima koji znaju “trikove” ovog biznisa.

Šta privatno volite da slušate? Da li se taj žanr razlikuje od onog koji stvarate?

Volimo artiste kao što su SOHN, Rhye, Glass Animals, Alt J, James Blake, Mahmood, Devendra Banhart i trudimo se da slušamo što raznovrsniju muziku jer verujemo da u skoro svakom žanru možemo da nađemo nešto što će nam prijati. Ali, gotovo uvek ćemo uživati u nešto sporijoj muzici, to je konstanta.

Kakvi su vam planovi za naredni period? Da li ste spremni da osvojite svetsku scenu? 

Fokusirani smo na pisanje, odnosno prikupljanje iskustava koja će nas inspirisati da pišemo. To je ono od čega uvek krećemo, kako bismo imali materijal na koji ćemo na kraju zaista biti ponosni. Tek kada dotle dođemo, možemo da razmišljamo o promociji i slično.

zalagasper come to me c Universal Music Slovenia 1 photo credit Ana Šantl e1562144715527 Duo zalagasper: Biti svoj i verovati u ono što radiš je jedini način da budeš istinski srećan!

Fotografije: Ana Šantl

Ivana

Comments