Gospodin Džon Nezbit, koga poznavaoci globalnih kretanja u obrazovanju smatraju jednim od najvećih naučnika današnjice, imao je susret sa studentima i nastavnicima Megatrend univerziteta – koji od nedavno nosi njegovo ime.

Ovaj američki naučnik, koji poslednjih godina živi u Beču a predaje na najuglednijim univerzitetima u Evropi i Kini, još je ranih osamdesetih godina započeo debatu o izazovima globalizacije i iskušenjima budućeg razvoja čovečanstva. U svojim visokotiražnim knjigama – koje su na raznim svetskim jezicima štampane u oko 45 miliona primeraka – Džon Nezbit je još početkom prošle decenije nagovestio krizu Evropske unije i globalna finansijska gibanja, uz istovremeni snažan ekonomski rast Kine.

IMG 6738 Džon Nezbit na univerzitetu kome je darovao ime

“Da sam vaš vršnjak, da imam dvadeset godina, učio bih kinseki jezik i išao u Kinu na usavršavanje”, rekao je Džon Nezbit u predavanju studentima srpskog univerziteta koji nosi njegovo ime. “Budućim globalnim promenama upravljaće se sa juga – a ne sa zapada – planete i iz Kine. Jug i Kina brzo napreduju, i pravila globalne utakmice se neprestano menjaju”, rekao je Nezbit.

Comments