Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Turistička organizacija Nemačke (DZT) kreirala je, za potrebe svoje globalne tematske kampanje kojom se obeležava stogodišnjica osnivanja Bauhausa, TINY [BAU]HAUS – malu, prenosivu kuću koja je nastala tehnikom 3D štampe.

TINY [BAU]HAUS je na svoju truneju po Evropi krenula iz Amsterdama 14. marta ove godine, a među gradovima koje obilazi našli su se i Pariz, Roterdam, Barselona, Marsej, Beč, Prag, Budimpešta, Beograd i mnogi drugi. Video snimci i blogovi sa hashtagom #CelebratingBauhaus na kanalima društvenih mreža dokumentuju ovo putovanje.

TINY BAUHAUS photo credits Wonder Drifters 3 e1568015776948 DZT šalje TINY [BAU]HAUS na evropsku turneju

Centralni element TINY [BAU]HAUS-a je kvadratnog oblika površine 8 m² unutar kojeg posetioci imaju priliku da dožive Bauhaus svim svojim čulima zahvaljujući magiji virtuelne realnosti. Interaktivne instalacije omogućavaju virtuelni obilazak najznačajnijih Bauhaus lokacija u Nemačkoj u Vajmaru, Desau i Berlinu, ali i pogled u studio Valtera Gropijusa koji je u potpunosti rekonstruisan u virtuelnoj realnosti zajedničkim projektom DZT-a i Univerziteta Bauhaus Vajmar.

Obeležavanje stogodišnjice osnivanja Bauhausa je idealna prilika za poziconiranje Nemačke kao kulturne destinacije za Evropljane.“ – objašnjava Petra Hedorfer, predsednica upravnog odbora DZT-a, tokom svog izlaganja na početku kampanje. „Upotreba novih digitalnih tehnologija, virtuelna realnost i inovativno koncipirani događaji promovišu značajno kulturno nasleđe Bauhausa u Nemačkoj.

Projekat TINY [BAU]HAUS objedinjuje čitav niz relevantnih aspekata Bauhaus pokreta, ovogodišnju tematsku kampanju “100 godina Bauhausa” i globalnu marketinšku kampanju Nemačke kao turističke destinacije. Snažna paralela sa socijalnim idealima protagonista Bauhausa izražena je i kroz ideju stanovanja u malim prostorima – savremenom trendu koji TINY [BAU]HOUSE zastupa.

TINY [BAU]HAUS je dizajnirala i proizvela renomirana Amsterdamska kancelarija za planiranje DUS Architects and Aectual.

1/2

Comments

Editors choice