Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Festival povodom otvaranja jubileja

Povodom jubilarne godine tokom koje se obeležava 100 godina od osnivanja Bauhausa, širom Nemačke se organizuju brojne aktivnosti u saradnji sa berlinskom Umetničkom akademijom. Pod pokroviteljstvom predsednika Savezne republike Nemačke od tokom januara je održan devetodnevni festival na kom se obnavlja duh Bauhaus festivala sa umetnicima iz čitavog sveta. Umetnički pravac festivala poveren je poznatoj dramaturškinji i kustoskinji Betini Vagner-Bergelt.

Velika izložba u jubilarnoj godini

Ovo godinu obeležiće tri velike izložbe koje su posvećene stogodišnjici Bauhausa – bave se njegovim istorijatom, osobenostima arhitekture i dizajna, a značajne su i po tome što će deo Bauhaus kolekcionarskog blaga, klasika dizajna i eksperimenata forme po prvi put biti predstavljan široj javnosti.

Berlinska jubilarna izložba Bauhaus – arhiva / Muzej enterijera u Berlinskoj galeriji sa naslovom “Original Bauhaus“. Izložba je posvećena odnosu unikata i serije, originala i reprodukcije. Posetioci će videti klasike dizajna kao i današnje replike Bauhaus dela i odgovore savremenih umetnika na ikone modernizma.

TINY BAUHAUS photo credits Wonder Drifters 4 e1568015809242 DZT šalje TINY [BAU]HAUS na evropsku turneju

Desau: Fondacija Bauhaus Desau će od 8. Septembra 2019. u novom Bauhaus Muzeju u Desau prikazati izložbu gde je Bauhaus kao polje eksperimenta za modernu kulturu praktičnog života predstavljen u fokus izložbe ,”Bauhaus zbirka“. Različiti Bauhaus proizvodi kao što su tipografije, lampe, nameštaj, tapete ili tekstil predstavljaju danas prirodni deo našeg svakodnevnog života. Oslanjajući se na ovo svakodnevno iskustvo izložba omogućava stvarni doživljaj Bauhaus kulturnog nasleđa u 21. Veku.

Vajmar: 6. aprila 2019. je otpočeo izložbeni ciklus u novom Bauhaus muzeju Vajmar: Jubilarna izložba “Bauhaus je iz Vajmara” postavlja osnivanje Bauhausa u pokret modernizma i ukazuje na značaj i snažan uticaj osnivača škole Valtera Gropijusa.


 

Editors choice