Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Festival povodom otvaranja jubileja

Povodom jubilarne godine tokom koje se obeležava 100 godina od osnivanja Bauhausa, širom Nemačke se organizuju brojne aktivnosti u saradnji sa berlinskom Umetničkom akademijom. Pod pokroviteljstvom predsednika Savezne republike Nemačke od tokom januara je održan devetodnevni festival na kom se obnavlja duh Bauhaus festivala sa umetnicima iz čitavog sveta. Umetnički pravac festivala poveren je poznatoj dramaturškinji i kustoskinji Betini Vagner-Bergelt.

Velika izložba u jubilarnoj godini

Ovo godinu obeležiće tri velike izložbe koje su posvećene stogodišnjici Bauhausa – bave se njegovim istorijatom, osobenostima arhitekture i dizajna, a značajne su i po tome što će deo Bauhaus kolekcionarskog blaga, klasika dizajna i eksperimenata forme po prvi put biti predstavljan široj javnosti.

Berlinska jubilarna izložba Bauhaus – arhiva / Muzej enterijera u Berlinskoj galeriji sa naslovom “Original Bauhaus“. Izložba je posvećena odnosu unikata i serije, originala i reprodukcije. Posetioci će videti klasike dizajna kao i današnje replike Bauhaus dela i odgovore savremenih umetnika na ikone modernizma.

TINY BAUHAUS photo credits Wonder Drifters 4 e1568015809242 DZT šalje TINY [BAU]HAUS na evropsku turneju

Desau: Fondacija Bauhaus Desau će od 8. Septembra 2019. u novom Bauhaus Muzeju u Desau prikazati izložbu gde je Bauhaus kao polje eksperimenta za modernu kulturu praktičnog života predstavljen u fokus izložbe ,”Bauhaus zbirka“. Različiti Bauhaus proizvodi kao što su tipografije, lampe, nameštaj, tapete ili tekstil predstavljaju danas prirodni deo našeg svakodnevnog života. Oslanjajući se na ovo svakodnevno iskustvo izložba omogućava stvarni doživljaj Bauhaus kulturnog nasleđa u 21. Veku.

Vajmar: 6. aprila 2019. je otpočeo izložbeni ciklus u novom Bauhaus muzeju Vajmar: Jubilarna izložba “Bauhaus je iz Vajmara” postavlja osnivanje Bauhausa u pokret modernizma i ukazuje na značaj i snažan uticaj osnivača škole Valtera Gropijusa.


 

Editors choice