Na scenu je stupila još jedna šarolika kolekcija za proleće/leto 2014, a dizajner je ovaj put Džulijan Zigerli. Kreator je na kolekciji sarađivao sa nemačkom umetnicom Katarinom Gros.

Kolekcija nosi naziv “Na kraju sveta skreni levo”, a igra se sa granicama, slojevima koji se preklapaju i previjaju jedni oko drugih može se opisati i kao sudar boja, praznina i haosa.

Kroz kolaboraciju sa Katarinom Gros koja je bila zadužena za printove, Džulijan je razvio kolekciju kreacija koje materijalizuju apstraknost prostora. Ova umetnička saradnja između Džulijana i Katarine pomera ne samo granice što se materijala tiče, već razara zid koji odvaja modu, umetnost i okruženje. Njegove kreacije su kao ljudsko platno koje se oslobađa svoje sredine na putu u nepoznato.

Julian Zigerli SS14 Lookbook 02 Džulijan Zigerli: Nova kolekcija za proleće/leto Julian Zigerli SS14 Lookbook 03 Džulijan Zigerli: Nova kolekcija za proleće/leto Julian Zigerli SS14 Lookbook 04 Džulijan Zigerli: Nova kolekcija za proleće/leto Julian Zigerli SS14 Lookbook 05 Džulijan Zigerli: Nova kolekcija za proleće/leto

 

Julian Zigerli SS14 Lookbook 28 Džulijan Zigerli: Nova kolekcija za proleće/leto Julian Zigerli SS14 Lookbook 32 Džulijan Zigerli: Nova kolekcija za proleće/leto

Una Hadži – Nikolić

Comments