U seksu smo počeli da imamo izraz za sve živo, pa je tako i edging jedan izraz koji nećemo pokušavati da prevedemo, jer bi na našem jeziku zvučao isuviše smešno (čitaj: ivičenje). Elem, šta uopšte predstavlja edging i zašto svim srcem preporučujete da ga probate?

Ok, da li vam se nekad dogodilo da vam seks prekratko traje, odnosno da traje kraće od onoga što biste želeli? Ovo ume da bude česta situacija kod muškaraca, kad zadovoljstvo bude toliko intenzivno da ne mogu da se suzdrže, a partnerka je i dalje daleko od orgazma.

Pročitajte i ovo: Poze u seksu po horoskopskim znacima

E pa, edging je nešto što može da vam pomogne da duže uživate, a samim tim i više uživate i orgazmi mogu biti intenzivniji. A ako nikada niste osetili sva zadovoljstva edginga – verujte, oduševićete se.

Edging i njegove pogodnosti

Edging je produženi osećaj orgazma. Drugim rečima, vi sami sebe, ili partnera dovedete do ivice orgazma i onda baš u tom trenutku kad osetite da ste/je blizu orgazma – treba da stanete. Znamo, zvuči kao mučenje, ali to uopšte nije. Zašto? Zato što ćete imati još više senzacija, sve ćete jače osetiti i u svakom dodiru ćete više uživati. Bićete hipersenzitivni. A možete i nekoliko puta odlagati orgazam, a kada do njega stignete osetićete eksploziju zadovoljstva.

Kako se uopšte izvodi ova tehika?

Možete je koristiti u toku masturbacije, klasičnog seksa, oralnog… zapravo, kod bilo koje vrste seksa. Počnete tako što sa partnerom radite ono što najviše voli, skoncentrisani ste na njegovo zadovoljstvo i pažljivo pratite njegove reakcije. Recite mu da vas upozori kad je blizu vrhunca kako biste u tom trenutku stali. Kad se približi vrhuncu, odmah prestanite sa bilo kakvom stimulacijom, sačekajte da prođe nekoliko trenutaka da se partner smiri, pa nastavite.

Fora je u tome da ne čekate predugo, jer će možda zadovoljstvo da ga prođe. Dovoljno je da prekinete sa stimulacijom na nekoliko sekundi pre orgazma i ponovo nastavite. Kad se ponovo približi orgazmu, ponovo prestanite sa stimulacijom.

Ova tehnika je toliko delotvorna baš zato što ćete zbog prekinutog uživanja imati još veću potrebu za zadovoljstvom. Edging predstavlja vrstu slatkog mučenja, igranja sa užitkom.

Kod muškaraca se izvodi tako što se stegne penis da bi se sprečila ejakulacija. Ovo može biti izuzetno frusrirajuće, a sprečavanje da dođe do orgazma može da bude isto tako intenzivna kao i sam orgazam. U pojedinim slučajevima se može dogoditi da se orgazam ipak desi, ali onda ćete imati sasvim nove osećaje po pitanju vrhunca. Ništa u vezi sa edginga nije isto kao i inače.

Kod žena ćete ovo postići stimulacijom klitorisa. Dakle, kad vaša partnerka bude krenula da uživa, kad bude na ivici vrhunca, onda samo prestanite i malo sačekajte. Ona će imati još veću potrebu za zadovoljstvom. Edging može preći i u sado-mazo odnos, nije to ništa loše, naročito ako volite kinky seks. Moliće vas da nastavite i vi ćete to učiniti, a kad ona opet bude bila na ivici orgazma tad je vaše vreme da stanete. To će već biti neizdrživo i verovatno nikada nećete biti toliko uzbuđeni. Svakako u jednom trenutku pružite orgazam partnerki i to će biti jedan od najjačih orgazama koje je doživela.

Do sada vam je verovatno jasno zašto se ova tehnika zove edging. U pitanju je dolaženje do ivice, pa onda naglo prestajanje. Ako vam je potrebno da malo začinite svoj seksualni život, ovo je jedna od najboljih stvari koju možete učiniti za sebe i za partnera, jer će vam pružiti sasvim drugačije senzacije i otvoriti nove dimenzije u istraživanju svog i partnerovog tela. Da li smo vas ubedili da isprobate edging sa svojim partnerom ili, pak, samostalno?

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Jovana Petković

Comments