Kako se efekat zamrznute kose razlikuje od balayagea?

Prethodne decenije, balayage definitivno predstavlja najveći trend u farbanju kose. No, postoji velika razlika između balayageahair forstinga, iako oba podrazumevaju blajhanje i izdvajanje pramenova kose u folije. Ova dva načina farbanja su drugačija po tome što se kod hair forstinga koristi manje pramenova, ali su prelazi naglašeniji, dok se kod balayagea koristi više pramenova, ne farba se kosa čitavom dužinom i prelazi su prirodniji i ujednačeniji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Nemojte pomisliti da hair frosting podrazumeva samo da izdvojite nekoliko pramenova i izblajhate ih dok ne pobele. Ovakav efekat nikako ne treba sami da pokušavate da uradite, nego obavezno uz pomoć frizera. Želite da posvetlite kosu samo za nekoliko nijansi i definitivno vam nije namera da ti pramenovi dobiju žutu nijansu ili budu previše bledi.

hair frosting predstavlja prirodan prelaz, ali je upečatliviji od izvlačenja pramenova. Malo je teži za održavanje od balayagea zato što se kosa posvetljuje od korena, pa čim kosa malo izraste, efekat zamrznute kose više neće izgledati isto. Ipak, ako se ova tehnika odradi kako treba, izrastak se neće mnogo razlikovati od posvetljenog dela i zadržaće prirodni izgled.

Naslovna fotografija: instagram.com/haileybieber

Jovana Petković

Comments