Tema instalacije “Treechitecture”, kojom je otvorena izložba, su uzajamni odnosi zvuka, slike i posmatrača-posetioca, koji su učestvovali u nadogradnji vizuelnih narativa autora Milana Ličine i tako uticali na tok instalacije.

Pažnju posetilaca privukli su i posteri Marije Marković, mlade grafičke dizajnerke iz Beograda, inspirisani kinematografijom i sportom. Britanski list “Dejli miror” je njene portrete fudbalskih zvezda nazvao briljantnom “kombinacijom zadivljujuće fotografije i pastelnih boja”, koja prikazuje kulturu kluba ili zemlje za koje sportisti nastupaju.

EGallery fotografija 3 EGallery: Posetioci izložbe kreirali zajedno sa umetnicima EGallery fotografija 4 EGallery: Posetioci izložbe kreirali zajedno sa umetnicima

Generalna menadžerka grupe Š.U.N.D. Milica Nikolić je istakla da je ovog puta akcenat postavke na grafičkom dizajnu i fotografiji, ali da su radovi mladih slikara i grafičara podjednako bitni:

“Među učesnicima izložbe su studenti grafičkog dizajna, u produkciji organizacije Skopjeposter iz Makedonije. Naše udruženje želi da okupi i umreži što više mladih nadarenih umetnika, a u tome nam pomaže saradnja sa Executive Group kroz ovako zanimljiv projekat, koji je istovremeno odlična prilika za sve mlade kreativce”.

Postavke na tri sprata galerijskog prostora smenjuju se svakih šest meseci. U okviru ovog projekta, do sada se javnosti predstavilo preko 70 mladih autora. “EGallery” je otvorena za posete svakog petka od 15.00 do 17.00 časova, uz prethodnu najavu dolaska na e-mail office@eg.rs.

Comments