Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

EkoLog, volja i mi stvaramo bolje sutra

EkoLog, volja i mi stvaramo bolje sutra

Ako čovek već nije zgazio i pljunuo na prirodu, ti dani tek predstoje. Srbija je na sigurnom putu da bude jedna od najzagađenijih oblasti Evrope, a sve što možemo da uradimo jeste da slegnemo ramenima i kažemo “nije do mene“.

Buđenje svesti je mukotrpan, mučenički posao. I zato, svakoga ko se svim svojim bićem trudi da probudi svest nacije treba kanonizovati. Da ne idem u ekstremnost, pokazuje činjenica da se na teritoriji Republike Srbije nalazi takozvana “crna tačka Evrope“ – Bor, grad bakra. Po zvaničnim podacima godišnje se tamo slije preko 11 hiljada tona industrijskog otpada.

U napuštenoj zgradi “Inex film“-a predstavljen je najnoviji projekat mladih i “zeleno“ orijentisanih pojedinaca. Pod nazivom EkoLog, a na adresi www.el.rs, predstavljen je srpskoj javnosti pokret koji je dostupan i praktičan svima koji žele da porade na svome sutra u Srbiji i poboljšaju ga.

e15 EkoLog, volja i mi stvaramo bolje sutra

Tim koji čine Dobrica Veselinović, Marko Aksentijević, Iva Marković, Davor Duboka i Marko Radovanac u Beogradu, Marko Vukojević u Kruševcu i Dragana Jurić u Novom Sadu, proverava validnost unetih informacija i objavljuje ih na sajtu.

Projekat je baziran na ideji da se ekološki problemi mapiraju. Dva su osnovna oblika mapiranja: s jedne strane mapira se veliki društveni ekološki problem, dok se s druge strane mapira pojedinačni problem koji pojedinci imaju, a ne mogu da se obrate nadležnom organu za rešavanje istog.

e35 EkoLog, volja i mi stvaramo bolje sutra

Ovaj projekat ima nekoliko faza. Prva faza je predstavljena Srbiji i građanima, a to je osnovna faza – uočavanje problema i priznavanje istog. Sledeće faze su u razvoju. Postoje, naime, određeni problemi sa funkcionisanjem i jurisdikcijom državnih organa za rešavanje ekoloških problema. Tim EkoLoga je odlučio da se upusti u bitku sa sistemom pa su preostale faze, pregovaranja sa nadležnim državnim organima, a prvenstveno Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, u razvoju.

e19 EkoLog, volja i mi stvaramo bolje sutra

Glavna karakteristika EkoLog projekta i sajta jeste veoma širok spektar ekoloških problema. U stvari, najširi spektar i kategorizacija na internet nebu Srbije. Pored osnovnog poznavanja interneta, potrebna i je i dobra volja da se učini nešto dobro.

Dok se u potpunosti sve faze ne razviju, nama, građanima već oštećene i zagađene Srbije, ostaje da priznamo i mapiramo problem koji je nastao, koji je u fazi nastajanja ili koji preti da tek nastane.


Bobana Jovanović je studentkinja prava, večiti poštovalac Skorsezeovih likova, Diznijevih ikona i večito dete ugurano u veliko pakovanje. Aktivno džabalebari i od ljudi krade trenutke. Voli da nosi naočare za sunce i hvata intrigantne poglede. Da može, upoznala bi Fredija jer obožava Queen. Citat: “Moj život je ludilo koje sam postavila na vrtoglave potpetice i u oblak parfema”.

Editors choice