Kristalna dvorana hotela Hyatt je sinoć predstavila još jednu grupu Elite-ovih lepotica na takmičenju Elite Model Look, koje se u Srbiji održava od 1996. godine, u organizaciji modne  agencije Forma Viva.

DSC 0005 Elite Model Look Serbia 2011.   finalno veče

Ukoliko ste mislili da su manekenke sujetne, zlobne ili pakosne, pogrešili ste. U backstage-u se 12 finalistkinja slikalo, šalilo, pružajući jedne drugima podršku. Trema je bila očigledna, ali napetosti nigde. Najviše su se plašile da se ne sapletu, što se, naravno, nije desilo. Bilo je onih kojima se nije dopadala frizura, onih koje su cipele žuljale, ali su i dalje bile pozitivne, pričljive, obazirući se pažljivo na savete Jelene Mladenović, koja je koreograf ovog događaja od samog početka, i jedna od najljubaznijih i najzanimljivijih beogradskih dama. Poslednjim pripremama je prisustvovala i dizajnerka Tijana Žunić, zajedno sa voditeljkom programa, Danijelom Jankov.

DSC 00551 Elite Model Look Serbia 2011.   finalno veče

U Kristalnoj dvorani, negde oko pola 9, već se okupilo puno poznatih faca, ali još više prijatelja mladih finalistkinja. Verica Rakočević u pratnji ćerke Elene, Milica Milša sa suprugom,  poznati beogradski stilisti, vlasnici nekih drugih modnih agencija i naravno fotografi i kamermani.

DSC 0223 Elite Model Look Serbia 2011.   finalno veče

Dvanaest finalistkinja je po četiri puta prošetalo pistom, u kreacijama gore pomenute Tijane Žunić, Jasmine Vujović, Dejana Despotovića, koji je bio i član žirija i Tamare Radivojević. Spoj mladih, izuzetno talentovanih dizajnera iz Srbije, sa neafirmisanim lepoticama je oduševio sve prisutne. Definitivno su domaći dizajneri ti kojima mediji ne poklanjaju dovoljno pažnje, jer modeli koji su prikazani, od ludih suknji, preko seksi haljina, pa do neobičnih mantila, su u skladu sa svetskim trendovima, a opet originalni i unikatni.  No, vratimo se na devojke.

DSC 0131 Elite Model Look Serbia 2011.   finalno veče

Ono čime su plenile u backstage-u, mladalačka naivnost, početnički entuzijazam, splasnuli su pred reflektorima. Nisu štikle te koje pravile problem, niti je to puna Kristalna dvorana. To je iščekivanje, koje je teško zamisliti, a još teže opisati. Osmesi su nestali, neke od devojaka su izgledale spremne da pobegnu sa piste u zagrljaje najmilijih, ali su, ipak, stoički podnele jedan od onih dana koje neće zaboraviti.

DSC 0139 Elite Model Look Serbia 2011.   finalno veče

Za razliku od nekih drugih izbora, bilo je jasno da devojke ne znaju koja će biti prva, nisu imale pripremljene govore, niti je samo finale trajalo dugo. I zaista sve devojke jesu pobednice, mada je samo jedna prva.

DSC 0393 Elite Model Look Serbia 2011.   finalno veče

Na sceni se pojavila prošlogodišnja pobednica, Katarina Lukić, koja je uručila nagradu magazina “Glorija“, a otišla je u ruke Barbare Tatalović. Treće mesto je osvojila Antonina Petković, a drugo Aleksandra Jovanović. Prvo mesto i odlazak na svetsko Elite Model Look takmičenje je pripalo, ponovo, Barbari, koja će predstavljati Srbiju na svetskom takmičenju u decembru.

DSC 0360 Elite Model Look Serbia 2011.   finalno veče

Nakon završene manifestacije, pobednice su bukvalno drhtale, kao da im nije jasno da sad mogu da se opuste. Barabara je svečano najavila da ide u McDonalds, nakon dvomesečne dijete. Antonina i Barbara imaju po 15 godina, a Aleksandra je najstarija sa 19 godina. Izbor se završio, a koja će od ovih devojaka postati pravi top model, poput Nataše Vojnović ili Marije Vujović, sada zavisi samo od njih.

DSC 0369 Elite Model Look Serbia 2011.   finalno veče

Marija Savić – Simić i Mirjana Savić – Udovičić, vlasnice modne agencije Forma Viva, mogu samo da budu ponosne na ove prelepe i umiljate devojčice, kojima želimo puno sreće i uspeha u daljem radu.

DSC 0345 Elite Model Look Serbia 2011.   finalno veče

Foto: Milan Iličić


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments