Mezoterapija (mezoporacija) je neinvazivna estetskomedicinska procedura kojom je moguće preko kože, bez igle, uneti aktivne supstance direktno u ćeliju uz pomoć radio-talasa specifičnih karakteristika. Ova metoda je odobrena od strane FDA kao alternativa injekcijama.

Tretmani mezoterapije su brzi, bezbolni i bezbedni, a rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana.

Efekti mezoterapije

Tretmanima mezoterapije se mogu vidno smanjiti bore na licu, takođe je efikasan izbor kod zatezanja lica čime se postiže lifting efekat , kao i kod otklanjaja podočnjaka. Na telu se uz pomoć mezoterapije mogu otkloniti strije i celulit, kao i masne naslage. Takođe, tretmanima mezoterapije se efikasno rešava problem opadanje kose.

Opis tretmana mezoterapije

29582216b08597f7b969135a6ad7e024 Elpida: Tajne mezoterapije

Sam tretman mezoterapije je prijatan, bezbolan i bez perioda potrebnog za oporavak

U Dermatološkom laser centru ELPIDA koristimo aparatExcellderm-Pro. Ovo je aparat najnovije generacije čiji se princip rada zasniva na primeni netermogene monopolarne radiofrekvencije u cilju unošenja aktivnih supstanci u kožu bez bola, podliva i rizika od infekcije. Ove tretmane kombinujemo sa mikrodermoabrazijom koja prethodi samoj procedurimezoterapije. Takođe se preporučuje kombinovanje mezoterapije sa tripolar radiofrekvencom i triactive aparatom (vakuum + diodni laser) kao i rejuvenacija kratkopulsnim i dugopulsnim ND YAG laserom.
U tretmanima mezoterapije koristimo proizvode kompanijeAesthetic Dermal, gotove koktele ili kombinaciju pojedinačnih ampuliranih formi po protokolima u zavisnosti od indikacije.

Primena mezoterapije:

Lice

+ bore
+ lifting
+ podočnjaci
+ melazma

Telo

+ celulit
+ strije
+ opadanje kose
+ masne naslage – lipoliza – tretman koji pruža potpuni gubitak masnih naslaga na kritičnim delovima tela (podbradak, nadlaktice, trbuh, bokovi, zadnja loža butina, kolena) upotrebom lipolitičih koktela sa efektom zatezanja kože

Broj tretmana mezoterapije

Preporučuje se primena 2 – 6 tretmana mezoterapije na 4 – 6 nedelja do potpunog gubitka masnih naslaga na kritičnim delovima tela.

Kontraindikacije tretmana mezoterapije

Mezoterapija se ne preporučuje u trudnoći, tokom perioda dojenja, kao i osobama sa pejsmejkerom i osobama sa epilepsijom.

Neželjeni efekti

Kod mezetorepije neželjenih efekata nema osim u slučaju alergije na neki sastojak iz koktela ili ampulirane formule.

Posetite Elpida centar i naš Beauty vodič!

Comments