Dr. Dre je ranije ovog meseca otkrio da Eminem radi na novom albumu, koji bi trebalo da bude objavljen kasnije ove godine. Dok ga fanovi iščekuju, reper je debitovao na Billboard listama sa novim albumom Eminem x Fortnite, koji predstavlja saradnju sa Fortnite online platformom za video-igrice, ostvarujući iznenađujući uspeh.

Eminem je predstavio svoju novu saradnju za Fortnite Radio na dve Billboard liste. Album je postao dostupan na vinilu nakon Eminemovog nedavnog pojavljivanja na popularnoj online platformi za igrice, a fanovi su brzo nabavili svoje kopije novog zajedničkog projekta, koji se razlikuje od svega što je do sada radio – barem kada je reč o načinu na koji ga je objavio. 

Fortnite Radio zauzima vodeću poziciju na listi vinil albuma. Na njoj, Eminemov najnoviji projekat počinje sa pozicije broj 8. To je tek njegovo četvrto pojavljivanje na ovoj listi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

Eminemov album ostvaruje treći najuspešniji početak prodaje na listi isključivo vinil izdanja, iza novih izdanja Kacey Musgraves (Deeper Well, broj 1) i Justina Timberlakea (Everything I Thought It Was, broj 2). 

Na listi Top Album Sales, Fortnite Radio ne postiže baš tako dobre rezultate. Projekat popularnog repera i Fortnite platforme se nalazi na 19. mestu na rang listi najprodavanijih albuma i EP-ova.

Fortnite Radio je Eminemov četrnaesti studijski album koji je našao svoje mesto na listi Top Album Sales. Ovo izdanje je jedno od samo dva koja nisu uspela da se plasiraju u top 10, dok su gotovo svi njegovi projekti do sada stigli do broja 1, budući da reper nema problema sa prodajom jedinica novih albuma – pogotovo u nedelji objavljivanja.

Pročitajte i ovo: Shakira objavila novi album: Veliki povratak nakon turbulentnog ljubavnog raskida

Naslovna fotografija: instagram.com/eminem

Nikola Gudelj

Comments