U svim vezama ste duboko posvećeni 

Uključujući i prijateljske i platonske odnose, kao i sve druge bliske odnose. Kad nekog volite, vi ste posvećeni toj osobi i tom odnosu i vaša ljubav nikada ne prestaje. Povezujete se sa ljudima duboko i nikada ih ne zaboravljate, čak i kad vas život razdvoji i udalji – ta vrsta povezanosti ne zahteva neprekidno održavanje i obnavljanje, prosto postoji, i kad posle mnogo vremena opet sretnete osobu sa kojom ste uspostavili tu bliskost, nema nikakve distance među vama. 

Ranjivi ste i lako vas je povrediti 

Obično svi vide vašu snagu i hrabrost, pa se zbune kad pokažete ranjivost i povređenost, jer ne znaju svi da snaga i hrabrost dolaze iz potpune otvorenosti, iz sposobnosti da osećate sve što osećate i da se ne stidite ni jednog osećanja. Ljudi često ne razumeju koliko vas je lako povrediti i čine to i nesvesno, jer ne razmišljaju o vašim osećanjima, pretpostavljajući da vi sve možete da podnesete. 

Nesebični ste 

Umete da stavite druge ljude na prvo mesto i da ostavite sve, da biste se posvetili nekome kome ste potrebni. Ponekad se pitate kako to da učinite za sebe (kad već to niko drugi ne čini za vas, jer takav je raspored snaga – vi dajete i podržavate i vi ste sami sebi oslonac), a kad pokušate ili kada vas sopstvena osećanja toliko obuzmu da ne možete da ih kontrolišete, posle se stidite i verujete da ste bili sebični. 

Pokušavate sve da shvatite i to vas često muči 

Vi želite sve da razumete i da uobličite u svojoj glavi, da pronađete balans pre nego što nešto izgovorite, učinite, odlučite. Ali to vas često dovodi u košmarno stanje, jer ponekad ne možete toliko da se „rastegnete“, da sve obuhvatite i da prevaziđete neke želje, ljutnju i strah. Znate da vam je mnogo lakše da reagujete impulsivno, da se prepustite trenutku i inspiraciji, ali znate i da na taj način možete napraviti poteze sa čijim posledicama ćete morati da živite, pa ponekad samo stojite na ivici i pokušavate da ne padnete, pokušavate da budete veći od sebe. Koliko osećate, toliko i razmišljate, jer vam je potrebno da uvek budete povezani sa sobom, da uobličite i artikulišete svoja osećanja i da razumete sebe. 

Naslovna fotografija: instagram.com/vintageefeeling

Brankica Milošević 

Comments