Eterična ulja su važno sredstvo u borbi protiv viška kilograma, bilo da ih koristite kao masažna ulja, dodatak hrani ili samo udišete njihove opojne mirise. Otkrijte važnu ulogu ulja na mršavljenje, način kako možete da zavarate apetit ili jednostavno da se opustite.

1. Eterično ulje grejpfruta

Ovo voće je odlično za mršavljenje, pa je zato obavezna hrana mnogih dijeta. Ulja iz grejpfruta su veoma dobra za zdravlje, ubrzavanje metabolizma i sagorevanje masti. Bogato je vitaminom C, snažnim enzimom koji je odličan za detoksikaciju. Miris je dovoljan da podstakne gubitak apetita, ali za snažan efekat, konzumirajte dve kapi u čaši vode.

2. Eterično ulje eukaliptusa

Odlično za suzbijanje želje za hranom, ovo eterično ulje će rešiti sve stomačne probleme koje imate. Uživaćete u moćnom mirisu i osvežavajućem ukusu, pre obroka obavezno ga razmutiti u čaši sveže vode, jer pruža osećaj sitosti.

3. Eterično ulje limuna

Baš kao i grejpfrut, i ovo citrusno ulje je odlično za povećanje brzine vašeg metabolizma i pomaže kod varenja. U kombinaciji sa čajevima, odlično je i za prehladu, zbog visoke koncetracije vitamina C.

lemon5 Eterična ulja: Moćne kapi rešavaju sve probleme

4. Eterično ulje đumbira

U aromaterapiji za mršavljenje, đumbir je veoma umirujući i opuštajući i ima veoma prijatan miris. Ipak, ovo ulje nije preporučljivo za konzumiranje, jer je veoma jako.

5. Ylang-Ylang eterično ulje

Ulje koje će nakon prvog korišćenja odagnati sav stres kojim ste izloženi. Veoma prijatno i opuštajuće, ovaj miris ćete verovatno zavoleti, želeli da smršate ili ne.

6. Eterično ulje vanile

Miris koji je najintezivniji od svih ulja, i zato se najčešće koristi za masaže, jer ostavlja na telu osećaj mekoće i nežnosti. U kombiaciji sa mirisnim svećama, izbor kod koga nećete pogrešiti.

vanila Eterična ulja: Moćne kapi rešavaju sve probleme

7. Pačuli eterično ulje

Odličan diuretik i pokretač metabolizma, pačuli ima neobičan miris, koji šalje signal mozgu da ste siti. Sjajna stvar kada ste na dijeti i neophodna ujedno!

8. Eterično ulje cimeta

Ulje predivnog mirisa, koje možete koristiti i za kuvanje. Kontroliše nivo šećera u krvi, smanjuje rizik od kancera i ima veliku snagu za pomoć varenju.

Ivana Spasojević

Comments