Tokom bilo kog drugog leta, Evropa bi bila prepuna turista koji bi koračali po ugrejanom asfaltu prelepih gradova, i beležili svaki momenat fotografijom. Ali, ova sezona je ipak malo drugačija.

Avgust je, a mi na neki način, zbog cele situacije još uvek živimo u martu. Planovi i avionske karte pomereni su nam za neki drugi period, za koji ne znamo ni kada će tačno biti, jer se situacija iz dana u dan menja. Ali, iako su nam putovanja u neke zemlje “zabranjena”, nije nam zabranjeno da gledamo predivne destinacije i pravimo planove koje ćemo pretvoriti u delo, čim se situacija sa virusom smiri.

Vodimo vas na put po Evropi. Jeste li spremni?

Venecija

Ili “Plutajući grad” nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Venecija je grad mostova, kanala, haljina, maski, grad za one najromantičnije duše. Ali magiji ovog grada ne mogu odoleti ni oni do čijih srca je teže doći. Što se tiče razgledanja i boravka u Veneciji, najbolje je da se grad obilazi peške, jer ćete jedino na taj način zaista doživeti magiju ovog grada. Šetnjom kroz uske i male ulice, izlazite na Trg Svetog Marka koji je simbol Venecije, kao i na mostove (Most Uzdaha, Most Rialto), i na nezaobilaznu Santa Maria della Salute. Ono bez čega ne možete da napustite ovaj grad je venecijanska maska, i neke od najukusnijih čokolada sveta, po čemu je takođe ovo mesto poznato (ovde se povremeno održava i festival čokolade). I da, svakako ne zaboravite da pojedete parče pice, i popijete kafu na Trgu Svetog Marka. To je onda potpuni ugođaj!

Amsterdam

Ovaj grad je već godinama na prvim mestima po broju turista. Ali kako se broj turista koji putuju Evropom smanjio, i ovo omiljeno mesto se oseća mirnijim više nego ikada. Iako ne možemo trenutno da ga obiđemo, možemo ga staviti na našu listu želja. Grad koji je poznat po ogromnom broju muzeja, smatran prestonicom kulture, u isto vreme je poznat po noćnom životu i aktivnostima koje su zabranjene u većini drugih gradova. Provozajte se kanalima, posetite kuću Ane Frank, zalutajte u šarenu četvrt Jordan, i obavezno se provozajte biciklom kroz ovaj čaroban grad, i sigurno ćete se vratiti puni priča za ispričati.

Comments