Uradite balayage, napravite prelaz

Kada puštate kosu, ono što je najiritantnije je linija izrastka koja kao da je iscrtana flomasterom. Ono što bi najbolje bilo da uradite, i što će vam umnogome olakšati period tranzicije je da tu liniju pokušate da ublažite, time što ćete uraditi balayage tretman ili pramenove – i svoju liniju izrastka pretvoriti u suptilni prelaz. Na taj način će biti praktično neprimetno da puštate kosu da izraste, a možda vam se vaša nova šatirana kosa dopadne i više nego što ste očekivali.

Koristite tonirane proizvode za kosu

Ukoliko ste farbane u smeđe a vaša prirodna kosa je plava, ili obrnuto, veoma je važno da koristite proizvode koji odgovaraju vašoj kosi. Svoju smeđu kosu možete “iskoreniti” depigmentacijom, kako bi brže matchovala vašu svetlu kosu – ali ovaj posao ipak ostavite profesionalcima u frizerskom salonu. Takođe, ako želite brzo da se ofarbate u plavo kako bi vam se kosa stopila sa prirodnim, svetlim izrastkom, a nakon tretmana izbeljivanja obavezno koristite ljubičasti ili srebrni šampon koji će ublažiti neželjene žute tonove.

Izrastak je i onako IN

Takođe, ako baš ništa od prethodnih saveta kod vas “ne upali”, možete se uvek utešiti činjenicom da je izrastak zapravo trenutno IN. Ovaj trend pokrenula je muzičarka Billie Eilish, koja je do skoro bila poznata po svojoj crnoj kosi sa neon-zelenim izrastkom – i koja je obuzela ceo svet. Dakle, ne samo da je moguće nositi izrastak, nego je i poželjno, a on može biti podjednako atraktivan i neobičan detalj kao i bilo šta drugo što biste mogli učiniti sa svojom kosom. Zato se oslobodite, i makar nekoliko meseci uživajte u svom izrastku i taj period iskoristite da se poigrate sa ovim neobičnim, novim trendom.

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Jovana Pantić

Comments