Trebalo bi da nabavka i korišćenje kondoma bude muška odgovornost i obaveza – ali oni toliko često pokušavaju (i uspevaju) da eskiviraju korišćenje zaštite, da ne možeš da računaš na to. Naravno, ima odgovornih muškaraca, ali ti si ta koja rizikuje svoje zdravlje na više načina i kad rešiš da se predaš strastima, bolje je da budeš spremna – pakovanjem kondoma ćeš preseći i presresti sve njegove izgovre.

Kondom im smanjuje užitak

To je izgovor koji ćeš najčešće čuti i nije teško poverovati u njega. Ako muškarac ima odbojnost prema zaštiti, svakako će manje uživati. Ali, ako ti zbog njegovog užitka treba da rizikuješ – u najmanju ruku – neželjenu trudnoću, a da ne pominjemo polne bolesti, ko onda treba da se žrtvuje? Njegovo zadovoljstvo nije važnije od tvog zdravlja i sigurnosti.

Ne odgovara mu veličina

Osim ako ima džinovski penis, ovaj izgovor “ne pije vodu”. I za ekstremne veličine ima ekstra velikih kondoma. Jedno istraživanje je utvrdilo da muškarci često biraju ili male, ili prevelike kondome – pa je savet da kad ti biraš veličinu, izabereš srednju. To bi trebalo da odgovara proseku, plus-minus centimetar, dva.

Nema pare

Ako nema novac za kondom, verovatno nema ni za cigare, pivo, kredit na telefonu… Ah, nema samo za kondom? Pa, neka rasporedi svoje prioritete malo bolje. Ovo je bedan izgovor (osim za tinejdžere).

Ne zna kako da pronađe odgovarajući kondom

Neka isproba više vrsta i veličina – to je odličan način da pronađe onaj koji mu najviše odgovara.

Comments