Spisak za evociranje malih pobeda

Upravo se tom osećaju ponosa, radosti i lične ispunjenosti radujem dok nove stavke dopisujem na svoj spisak dostignuća. A spisak dostignuća je itekako važan. Jer, događaj koji mi je doneo toliko radosti odvio pre više od 4 meseca – a usput su mnoge druge stresne i ne tako mirisne i slatke situacije uspele da ga potisnu do te mere da ga se, da ne pravim spisak, možda nikada ne bih ni setila. A sada kada jesam, nove male pobede samo naviru u sećanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Kako se piše lista dostignuća? Uz čašu šampanjca, naravno!

Praksa pisanja liste dostignuća trebalo bi da se odvija ovako – nakon što se opustite uz topao tuš, na lice stavite sheet masku i sipajte sebi čašu šampanjca, da nazdravite. Pa tek onda uzmite list i hemijsku i počnite da nižete mala, za vas, bitna dostignuća. Niko to neće čitati osim vas, zato ne zaboravite ne treba nikoga da impresionirate. Tu ste da sebi pokažete da je godina bila izuzetno plodna, iako su ti plodovi možda mali poput malina.

Rekreirali ste recept, otkrili ste novi omiljen parfem, poklonili ste nekom cvet, poklonili ste sebi cvet, promovisali nečiji mali biznis na Instagramu, počeli da slušate novi podkast za koji ranije niste znali i sada se svakoj sledećoj epizodi radujete… Imate sliku u autfitu u kome ste se strava osećali? Stavite na spisak! Baš toliko male stvari mogu da budu. Suština je u tome da kada navodite stvari i događaje – probudite u sebi ponovo taj osećaj koji ste imali u trenutku. Jer, nije važno šta je to što ste uspeli da uradite, važno je kako ste se osećali dok ste to radili.

Naslovna fotografija: instagram.com/matildadjerf

Milica Antić

Comments