Snovi dolaze iz našeg uma, iz sadržaja koji su u nama i zato su sigurno važni i nešto znače. Oni koji se bave proučavanjem značenja snova razlikuju nekoliko osnovnih vrsta, na koje uvek treba da obratimo pažnju.

Kanališući snovi

To su snovi koji kanališu naš emotivni otpad i uglavnom su katarzične prirode, oslobađaju nas i uravnotežuju. Pomažu nam da tokom teških perioda u kojima smo jako uplašeni, zabrinuti, tužni, povređeni, održimo duševnu ravnotežu. Ne moramo da se sećamo tih snova i da budemo svesni njihovog dejstva, da bi ono bilo delotvorno.

Snovi koji nas podučavaju

Ovakvi snovi donose neku poruku ili lekciju, kada smo u nekoj dilemi, ili kada smo opterećeni nekom situacijom sa kojom ne znamo kako da se nosimo. Ova vrsta snova usredsređena je na rešavanje problema, izbor pravog puta. Ponekad nam je odmah jasno o čemu se radi, a ponekad je potrebno da rešimo zagonetku, da bismo protumačili poruku.

Razrešavajući snovi

To je najneobičnija vrsta snova, koja dolazi iz naših dubokih podsvesnih sadržaja, iz skladišta gde se gomilaju i svi ostali svakodnevni problemi, koji ne dopiru svi do naše svesti i tako ostaju zatrpani sa svim ostalim. Intenzivni i živopisni snovi iz kojih se budimo sa osećanjem da se nešto dogodilo, a ubrzo zatim pronalazimo rešenje za neki svakodnevni problem.

pexels photo 758733 Evo zašto treba da obratiš pažnju na svoje snove
Comments