U toku zime, Evropa je posebno fascinantna sa izobiljem svojim prazničnih marketa, ali i prelepo dekorisanim gradovima koji će te oduševiti. U manjim mestima je akcenat na netaknutoj prirodi koja je prelepa kada zaveje sneg, pa će ti putovanje i odmor biti baš posebni.

Mi izdvajamo neke destinacije koje treba da posetiš, ukoliko ne možeš da se odlučiš gde želiš da provedeš praznike sa svojim voljenim ljudima.

Jezero Bled, Slovenija

Iako mnogi više vole da posete jezero Bled Sloveniji za vreme proleća i leta, ipak postoji određena doza magije kada se nađeš na ovoj destinaciji usred zime. Ceo grad se pretvori u jednu prelepu zimsku bajku, a deo jezera bude zaleđen pa po istom možeš da kližeš, pored već postojećih staza za sankanje. Takođe, u svojoj ponudi ova destinacija ima pregršt zimskih sportova na planini, a topla čokolada ti je dostupna na svakom koraku. Skoro svi hoteli koji su u blizini jezera imaju i svoj spa, gde možeš da se potpuno relaksiraš i maksimalno uživaš, nakon dana provedenog na hladnoći. Bled se nalazi jako blizu nacionalnog parka Triglav, gde možeš da se uputiš u šetnju prirodom.

Malaga, Španija

Kada želiš da pobegneš od ekstremno hladnog evropskog vremena, a nisi u mogućnosti da ideš na neku ekstremno toplu destinaciju, Malaga u Španiji je onda odličan izbor za tebe. Glavni grad pokrajine Costa del Sol, Malaga ima tipičnu tropsku zimsku temperaturu koja ide najniže do oko 17 stepeni. Plaže ovog grada svake godine privlače oko hiljade turista u toku leta, zato u toku zime ima daleko manje ljudi što čini ovo mesto savršenim ako želiš da imaš malo više mira dostupnog za odmor. Iako je voda hladna da bi se kupala, možeš i dalje da raširiš peškir na plaži i uhvatiš zrake sunca koji će ti i te kako prijati. Takođe, u Malagi možeš da posetiš mnogo muzeja poput Picassovog muzeja pa sve do Centre Pompidou muzeja i Muzeja Mašte. Postoji još nekoliko turističkih atrakcija kao što je rimsko pozorište, ili se možeš penjati da vidiš zamak Gibralfaro koji ti daje spektakularan pogled na obalu Malage. Iako je u pitanju tropska klima, ovaj grad nije ništa manje okićen novogodišnjim dekoracijama nego bilo koji drugi evropski grad gde vlada zimska temperatura.

Comments