Evropski forum Alpbah ove godine obeležava 70 godina. Popularno nazvan “Davos za mlade intelektualce” okuplja 4000 ljudi iz 60 zemalja. U Srbiji ovaj Forum ima svoju članicu mreže Klub Alpbah Beograd, koji postoji 10 godina i pod pokroviteljstvom Ambasadora Austrije g. Ajgnera godinama prikuplja stipendije za slanje studenata u Austriju i sprovodi licenciranu školu o evropskim integracijama (ASSEI-B).

Za 70–u godišnjicu Evropskog foruma Alpbah, stotine učesnika različitog porekla će se okupiti u Alpbahu, da istraže i razmotre mnoge aspekte teme “Nejednakosti”. Istraživanje uzroka, razumevanje posledica i budućeg razvoja koji se tiču pitanja nejednakosti će zauzeti centralno mesto. Pioniri u borbi protiv društvene nejednakosti će igrati posebno značajnu ulogu ove godine. Umetnici će biti uključeni u program Foruma više nego ikad pa se umetničke izložbe očekuju na početku svakog simpozijuma.

20140823 1233 PLN 6214 Luiza Puiu 1 Prijave za stipendije Evropskog foruma Alpbah za studente iz Srbije

Pesimisti i cinici smatraju da ulaganje u mlade danas predstavlja gubljenje vremena. Na Evropskom Forumu u Alpbahu, svake godine stotine stipendista dokazuje suprotno. Tako i ove godine ponovo pozivamo studente iz Srbije i celog sveta da se prijave i konkurišu za stipendije koje nudimo. Rok za prijavu je 31. mart 2015. godine. Cela Evropa je u austrijskom selu. Prijavi se i ti!

Comments