Prethodne tekstove rubrike Fashion Blogs možete pročitati ovde.

Dvadesetčetvorogodišnja Parižanka, Luis Ebel (Louise Ebel) autorka je bloga “Pandora”, koji uređuje od 2008. godine. Kao studentkinja istorije umetnosti, imala je ideju da kroz ovaj modni dnevnik kombinuje modu i umetnost, te da svojim čitaocima predstavi kako oni utiču jedno na drugo. Luis kaže da svoj stil ne može precizno definisati, jer se on stalno menja. Inspiraciju za svoje dnevne odevne kombinacije pronalazi u knjigama o istoriji mode, fotografiji, muzici ili aktuelnim trendovima sa modnih pista. Možemo slobodno reći da ova mlada umetnica, posebnu ljubav gaji prema vintidž stilu, koji je nekako suptilno postao deo naše svakodnevice.

178 Fashion Blogs: Neodoljivo drugačije

Luis Ebel & misspandora.fr

267 Fashion Blogs: Neodoljivo drugačije

Prelepa Luis u crnoj vintidž haljini damskog kroja

362 Fashion Blogs: Neodoljivo drugačije

Harizmatična, jedinstvena i uvek svoja

Predstavljamo vam još jednu ljubiteljku vintidž stila koja inspiraciju pronalazi u bakinom garderoberu prepunom divnih krpica i modnih detalja. Nadin Dreksler (Nadine Drexler) ispisuje stranice bloga “When green grass was yellow on pictures”, a dolazi iz srca Nemačke, Berlina. Njenim stilom vladaju jarke boje, ženstveni modeli kaputa, visoke potpetice i pažljivo odabrani, nenapadni aksesoari. Nadin nikada ne nosi crnu boju, jer joj se dopada način na koji kombinovanjem jarkih tonova može izgledati drugačije iz dana u dan. Jedno je sigurno – oduševiće vas njene, bojama okupane stranice i način na koji dočarava svoju inspiraciju.

457 Fashion Blogs: Neodoljivo drugačije

Nadin Dreksler & whengreengrasswasyellowonpictures.com

545 Fashion Blogs: Neodoljivo drugačije

Prelepa Nadin je prava vintidž princeza

638 Fashion Blogs: Neodoljivo drugačije

Inspiraciju pronalazi u veselim bojama

Pravo sa ulica Stokholma, stiže nam crvenokosa Šveđanka Koset Munč (Cosette Munch) koja uređuje modni dnevnik “Crack” od aprila 2010. godine. Ova dvadesetogodišnja blogerka se pored uređivanja svoje virtuelne oaze bavi i modelingom. Njen autentičan izgled, stil, kao i način na koji izražava emocije i trenutno raspoloženje, čini ove stranice potpuno drugačijim od svega na šta smo navikli. Ona sebe naziva melanholikom, ogorčenom i oštrom damom, a svojim zagonetnim pogledom i odlučnim stavom, upravo to i dokazuje.

7 Fashion Blogs: Neodoljivo drugačije

Cosette Munch & crackcosette.com

8 Fashion Blogs: Neodoljivo drugačije

Koset je blistala na fotografisanju u Barseloni za "Mango loves Lookbook" takmičenje

91 Fashion Blogs: Neodoljivo drugačije

Prelepa Koset

Današnje modno putovanje završavamo šetnjom ulicama Njujorka, odakle nam piše Luana Perez-Gared (Luanna Perez-Garreaud), urednica izuzetno popularnog bloga “Le Happy”. Zbog studija modne trgovine, doselila se iz Perua, za koji kaže da mu nedostaje kreativnosti po pitanju mode i iskazivanja ličnog ukusa i stila. “Ljudi moraju da rizikuju više”, njen je stav kada govori o monotonim ulicama Lime, koje su je jedino zbog toga, najviše iritirale. Luana pronalazi nadahnuće u kombinaciji stilova poput grandž, gotik, rok i ciganskog. Svojom pojavom i nesvakidašnjim izgledom buntovnice, ostavlja jak utisak i zasigurno osvaja poglede mnogih.

109 Fashion Blogs: Neodoljivo drugačije

Luana Peres Gared & fashionsalade.com/le-happy/

1113 Fashion Blogs: Neodoljivo drugačije

Rok stilu uvek da lični pečat

1212 Fashion Blogs: Neodoljivo drugačije

Kapa kao omiljeni aksesoar je neizostavni deo svakodnevnih odevnih kombinacija


Marina Marry je studentkinja industrijskog inženjerstva i menadžmenta, zaljubljenik u fotografiju, zvuk saksofona i ukus Tiramisu torte. Nepopravljivi je sanjar, hedonista i ponosni vlasnik kreativnog kutka “The Book of Happiness”.

Comments