#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Elena Luka

Sloboda pokreta i duh spontanosti suptilno se osećaju u kolekciju proleće/leto 2013. pod nazivom “Dalga” (Wave).

Umetnost “Dalga”-e je savršena mešavina palete senki i peščanih tonova, kao i spontane igre vazdušastih oblika i finih materijala. Lagane i tanane, ponekad i bajkovite, ovih 50 kreacija beskompromisno ostavljaju mesta za izraz i utvrđivanje jedinstvenog stila i identiteta savremene žene.

Elena Luka Fashion Week Skoplje: Elena Luka, Hard to Explain, Irina Tosheva i Tijana i Mila Popović

Elena Luka

Efekat stakla, postignut kombinacijom svile sa organdijom, otvara potpuno novu dimenziju vizuelnog potpisa žene. Ona je odlučna, dovoljno smela i hrabra da prekrije svoje telo providnim materijalima koji predstavljaju njenu figuru javnosti bez skrupula, ali, istovremeno, naglašavaju romantičnost i nežnost.

Rafiniranost u modernizovanoj autentičnosti definiše “Dalga”-u kao svevremenski spoj elegancije, ženstvenosti, slobode i nekonvencionalnosti.

Hard to Explain

“Garden of reveries” je simboličan modni performans koji za svoju ciljnu publiku uzima najsmeliju avangardnu populaciju, jer – da bi neko dobro izgledao u ovom širokom spektru prirodnih boja, a koje su kreirale Katerina Popeva (Katerina Popeva), Marija Dacevska (Marija Dacevska) i Marija Domazetovska (Marija Domazetovska), mora da ima opravdanje za svoj modni koncept.

Naročito je bitno da su ove tri kreatorke odlučile da naglase suštinu modne avangarde u ovoj urbanoj modnoj kolekciji jednom elegantnom notom koja zaista dotiče običnog, svakodnevnog čoveka koji je predstavljen na simboličan način kroz umetnost, bez straha ili zaziranja i uz oslobođenje misli, kako bi sebi priuštili ovakvu vrstu mode. Istovremeno, ovakva vrsta modne publike bi mogla svoju elegantnu spoljašnjost da oplemeni elegantnim stilom koji bi se mešao sa osnovama avangarde.

Hard to Explain Fashion Week Skoplje: Elena Luka, Hard to Explain, Irina Tosheva i Tijana i Mila Popović

Hard to Explain

Inspiracija za prolećnu kolekciju 2013. godine je igra “X-O” (iks-oks) i prikazana je na nekoliko načina. Ima je u oblicima, motivima, kontrastima, spontanosti i strategiji.

Motivi koji nose celu kolekciju su krugovi, linije i mreže koje su napravljene od ručno tkanih vrpci koje su nanete na delikatne tkanine u obliku upečatljive aplikacije.

Moderni oblici dozvoljavaju različite kombinacije među modnim komadima iz kolekcije. Kolekcija je predlog za strategiju moderne i spontane žene. Igra “X-O”, ako je dobro ukombinovana, naravno, počinje da se menja u interesantne komade odeće koji mogu da se nose preko dana – s obzirom na to da je prisutan poseban kompromis između avangarde i elegancije za grad, čime se uništava monotonija prisutna u modi koja se viđa na ulicama.

Irina Tosheva

“Inspiracija pronalazi vas. Vilin konjic, koji me je neočekivano posetio, naterao me je da počnem da tragam za simbolima kojima svi težimo – sreći, prosperitetu, hrabrosti, čistoti… U ovoj kolekciji usredsredila sam se na put prirode i njene mističnosti i koristila sam pamuk i svilu. Istina je da baš u lepoti ovih materijala pronalazim tragove ovih snova i iluzija magije ljubavi koju proleće/leto donose. Transformacija znači moda. Moje muze žele da budu primećene, šarene i svoje. One bude čula i flertuju sa okruženjem. Ovo je jedini način kojim mogu da prevaziđu masu i formu, da donesu radost i ponovo procvetaju.” Ostavite svoje sujeverje po strani i postanite deo cvetne bajke Irine Toševe (Irina Tosheva), i to ekskluzivno kroz www.bastetnoir.com.

Irina Tosheva Fashion Week Skoplje: Elena Luka, Hard to Explain, Irina Tosheva i Tijana i Mila Popović

Irina Tosheva

Tijana i Mila Popović          

Kolekcija “After Colors” za jesen/zimu 2013/2014. tamna je i sirova, apokaliptična, nihilistična. Kolekcija govori o mentalnom, emotivnom, psihičkom, društvenom odrastanju. Traži odgovore na pitanje: “Šta se događa posle boja, posle detinjstva, posle života, posle sveta?”. Kompletan koncept je baziran na dekonstrukciji i reciklaži.

Tijana and Mila Popovic 1 Fashion Week Skoplje: Elena Luka, Hard to Explain, Irina Tosheva i Tijana i Mila Popović

Tijana i Mila Popović

Kolekcija se sastoji od odeće koja je nastala kao rezultat dekonstrukcije formi i upotrebe recikliranih materijala, kao i materijala koji se koriste za moderne odevne predmete. Utemeljena na analizi antiforme i providnih tonskih vrednosti, kolekcijom dominiraju tamni tonovi, crni sa pomalo bronze, kestenjasto-ljubičasti, kraljevskoplavi sa eksplozijama zlatne. Korišćeni materijali su teški: koža, guma, PVC, plastika sa dosta lanaca, kopče i detalji od metala koji dominiraju kolekcijom.

Editors choice