Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Air Max revolucija uz the Spot

Fashion Week Skoplje: Elena Spasovska, Viba Teks i Duma

Fashion Week Skoplje: Elena Spasovska, Viba Teks i Duma

Pogledajte koje su revije obeležile 4. april na Nedelji mode u Skoplju.

Elena Spasovska

Kolekcija “The Old World” (jesen/zima 2013/14) je suptilna mešavina suprotnosti koja se temelji na fantaziji, nežnosti i snazi, dečijim sećanjima i neizvesnošću onoga što dolazi u budućnosti. “Inspiracija mi dolazi iz odraza starog sveta na stvarnost. Organski oblici, tkanine i boje u prirodi bile su mi osnova za svaki model.

Elena Spasovska 2 Fashion Week Skoplje: Elena Spasovska, Viba Teks i Duma

Elena Spasovska

Materijali visokog kvaliteta spojeni su u skulpturalno kompleksne modele. Slojevitost odeće i kombinacija različitih printova i tekstura daje arhitektonsku vrednost svakom napravljenom komadu.

Kolekcija je dizajnirana za urbane i moderne žene koje su dovoljno hrabre da uvedu nove kombinacije različitih printova, materijala i tekstura u sopstveni stil – ljubitelje mode čiji je svakodnevni stil na granici sa napretkom.”

Viba Teks          

Kreacija za proleće/leto 2013. dizajnerke Metodije Koceve (Metorija Kocev) za inspiraciju je uzela glumicu Anu Žaklinu Hatavej (Anne Jacqueline Hathaway) koja u potpunosti predstavlja njenu ciljnu grupu: jaka žena i jaka individua koja zrači energijom i ljubavlju, žena koja izgleda sofisticirano, jedinstveno, klasično…

Viba Tekst 1 Fashion Week Skoplje: Elena Spasovska, Viba Teks i Duma

Viba Teks

Kolekcija se temelji na praktičnim i nosivim kreacijama za žene – ekskluzivnim, a opet uzbudljivim. Kolekcijom dominiraju laki, providni raznobojni materijali koji daju utisak razigranosti, a lako se transformišu u elegantne, stroge i klasične forme kroz mnoštvo košulja, haljina, suknji, blejzera…

Eliminacija muške figure u svetu mode u prošlosti inspirisala je dizajnerku da kreira kolekciju i za žene i muškarce; muške košulje smelog dizajna, a istovremeno pune života i razigranog uzbuđenja.

DUMA

“Budućnost je mešavina vere i mašte – vrsta novog optimizma. Naši daleki preci, kao i oni koji su nam bliži, često su se nosili sa formiranjem sopstvene zamisli o onome šta budućnost donosi. To i jeste zamisao – da se istraži slika budućnosti u umovima umetnika prošlosti, što i jeste naš izazov. Futurizam je kroz godine postao klišeiran pravac pun stereotipa. Oslikava se u dva koncepta – utopija i distopija. U našoj kolekciji predstavićemo utopijsku sliku budućnosti i pokušaćemo da, makar na tren, pobegnemo od futurizma nametnutih stereotipa.

DUMA 2 Fashion Week Skoplje: Elena Spasovska, Viba Teks i Duma

DUMA

Jedna od još više očaravajućih tema iz prošlosti podudara se sa Kjubrikovom (Stenley Kubrick) idejom iz filma “2001: Odiseja u svemiru” (2001: A Space Odyssey) – u aspektu na estetiku i značaj.”

Editors choice