Tim leto ili tim zima? Dok jedni kukaju za završenom sezonom leškarenja na plaži, drugi se raduju talasu svežeg vazduha i mirisu prvog pumpkin spice lattea. Kojoj god kategoriji da pripadaš, moraš priznati da cozy sezona ima svoje čari. Jedna od njih je užitak u toplom napitku, dok u pozadini svira tihi džez, a najbolji pratilac ove ušuškane atmosfere je knjiga. Baš na tom polju, imam predloge koji se moraju naći na tvojoj reading listi ove jeseni.

Bez obzira na vrtoglavi razvoj tržišta, modna industrija nepokolebljivo zadržava status jedne od najtraženijih. Magija ovog kreativnog sveta, iz decenije u deceniju postaje sve moćnija, te se u mnogim zanimanjima oseća njen uticaj. Ona je deo naše svakodnevice, a naš stil je naša lična karta. Ako si u minus fazi što se tiče inspiracije, knjiga je najbolji način da stekneš uvid u ovu enigmatičnu industriju. Prema tome, ova tri naslova moraju postati sastavni deo tvoje modne lektire!

The Dior Sessions: Portraits by Nikolai von Bismarck. Tailored by Kim Jones

Dior je od trenutka svog nastanka bio sinonim za perfektnu estetiku i savremenost. Njen tvorac je slavio žensku snagu, stavljajući akcenat na jedinstvene forme i skupocene materijale svojih kreacija. Moda se menjala, ali ne i ideja koja stoji iza ovog giganta. Prateći tokove urbane scene, Dior je nastavio da objektivom poznatih fotografa beleži svoje brilijantne ideje. Njegov kreativni direktor zadužen za mušku liniju, Kim Jones, podesio je kormilo u potpuno novom smeru. Britanski dizajner je kreirao novu kolekciju visoke mode za lepši pol ističući eleganciju u prvi plan. Fotograf Nikolai von Bismarck je uradio seriju portreta poznatih ličnosti koje su imale uticaj na rad kultnog dizajnera. U okviru nove knjige, The Dior Sessions, pored brojnih portreta, izdavači nam obećavaju sneak peek u intimni svet Jonesa, što će biti prava poslastica za sve radoznale poštovaoce Diora, koji će ovo štivo prelistati u jednom dahu.

Comments