Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Za ovogodišnje izdanje je odabrano pet talenata iz Srbije: Ivana Pilja, Nina Avramović, Džordž Stajler (George Styler), Aleksandra Lalić i Nikola Sokolov.

Dakle, ako želite da doživite fascinantni svet FASHIONCLASH-a ne bi trebalo da oklevate da posetite jedinstvene modne revije i ‘umetničke’ izložbe. Uživajte u događaju i nadahnite se radom mladih ljudi širom sveta, koji će se skupiti na istom mestu da prezentuju svoju viziju.

Ulaznice za modne revije će biti dostupne svima. Izložbe i svi prateći događaji su besplatni!

Nina Avramovic photo Marko Cvetkovic FASHIONCLASH Maastricht 2012: Međunarodni i interdisciplinarni modni događaj

Nina Avramović

Međunarodna i interdisciplinarna platforma za mlade talente

FASHIONCLASH Maastricht je jedinstvena platforma gde talentovani dizajneri i umetnici mogu predstaviti svoj rad međunarodnoj publici. Za posetioce bilo koje vrste to je posebna prilika za otkrivanje novih talenata, povežite se sa novim ljudima i inspirišite se umetnošću u modi u najširem smislu te reči. Od prvog izdanja više od 500 talenata iz cele Evrope uživalo je u FASHIONCLASH platformi.

Raznolik program nudi nešto izuzetno za svakoga!

Modne revije

Modne revije će biti kombinacija različitih stilova i modnih kolekcija nadolazećih dizajnera. Svaka revija će sadržati širok raspon avangardne mode, Haute-couture i ready-to-wear ženske odeće, obuće i muških kolekcija. Takođe možete očekivati ​​da se pista pretvori u pozornicu za performanse kao i pozorišne prezentacije.

Više od stotinu međunarodnih talenata iz 20 zemalja će prikazati svoje radove. Između ostalog, tu će biti dizajneri iz Belgije, Perua, Poljske, Engleske, Portugala i Južne Koreje. Učestvovaće imena kao što su Tata Kristijane (Tata Christiane) iz Nemačke, Gomes Esser Design iz Holandije, Femke Ahema (Femke Agema) iz Holandije, Hjerim Hong (홍혜림, Hyerim Hong) iz Južne Koreje i Daniela Baros (Daniela Barros) iz Portugala. Osnivač i kreativni direktor FASHIONCLASH-a, Branko Popović takođe prikazuje novu kolekciju.

Rezultat multi-nacionalnosti biće dinamična interakcija.

Ivana PILJA photo Peter Stigter FASHIONCLASH Maastricht 2012: Međunarodni i interdisciplinarni modni događaj

Ivana Pilja

Izložba

Bivša fabrika dekora Mosa (SAMdecorfabriek) privremeno će biti pretvorena u najmoderniji izložbeni show room. Umetnosti iz različitih disciplina biće predstavljene: nakit, fotografija, ilustracija, video, tekstilni dizajn i instalacije. Radovi brendova kao što su FORS i Sare Fruht (Sara Vrugt) iz Holandije, Kris Mičalef (Kris Micallef) sa Malte i naravno, mnogih drugih koji čekaju da budu otkriveni.

Clash projekt i pozorišni susreti

Dva specijaliteta FASHIONCLASH-a su interdisciplinarni projekti kao što su Clash projekat i Theatrical Encounters (pozorišni susreti). Pod sloganom projekta Clash ne-modni dizajneri i umetnici će stvoriti alternativnu odeću u vezi sa njihovom uobičajenom disciplinom. Ove godine dizajner Kaspar Hamaher (Kaspar Hamacher), umetnica Olek (Olek) i osam drugih dizajnera i umetnika prevešće svoje viđenje mode kroz odeću na modnoj pisti.

Da biste dovršili program FASHIONCLASH-a tu će biti nekoliko prezentacija u centru grada, žurki, kao i drugo izdanje FASHIONCLASH marketa u javnoj knjižari. FASHIONCLASH market nudi posetiocima priliku za pregledanje, inspiraciju i kupovinu unikatne odeće, nakita i odeće mladih dizajnera.

Nema sumnje da je FASHIONCLASH izvanredan događaj koji niko ne bi trebalo da propusti. Za taj vikend u junu Mastriht će postati legendarni modni Hotspot u rangu sa bilo kojom drugom evropskom modnom metropolom. Dođite i uverite se sami!

Napomena: fotografija i skulptura Madam Peripeti (Madame Peripetie)

Editors choice