Animal print, kao još jedan povratnički trend, ponovo žari i pali modnim pistama i to smo jasno videli u najsvežijim edicijama brendova kao što su Gucci, Paco Rabanne, Saint Laurent, Versace ali i mnogi drugi. On simbolizuje tu takozvanu divlju stranu koja leži u svakome od nas i koju po mišljenju kreatora, ali i influensera, treba prigrliti i izvesti u šetnju. Ipak, potrebno je samo napraviti voljnu selekciju među printovima zebre, zmije, tigra i leoparda, koji su najpopularniji. Sudeći prema revijama koje su prikazane za dolazeće sezone, ne samo proleće/leto 2020, već i resort kolekcije, on nema nameru da u skorije vreme napusti modnu džunglu.

Inače, ovaj trend je ušao u modu prvi put u 18. veku i imao je za cilj da onima koji ga upražnjavaju pruži osećaj ekskluzivnosti i potvrdi njihovu elitističku poziciju, po pitanju materijalnog luksuza i moći. Ipak, ekspanziju doživljava tek nakon burnih šezdesetih godina i razvija se zahvatajući dalje haljine, helanke, ali i aksesoare. Već tokom sedamdesetih i osamdesetih godina je nošen od stane svakog ko je želeo da naglasi svoju smelost u izboru odevnih kombinacija. Danas, ovaj trend nije novitet, ali ono što jeste novo je upravo način na koji se ovaj “divljak” nosi. U to ime donosimo predloge o tome kako da upariš i kako da nosiš svoj animal print ove sezone i time prigrliš svoju divlju stranu.

Princip slojevitosti

Ovaj princip u kombinovanju odeće je svakako hit sezone. Primenljiv je u nošenju svih trendova i #musthave komada. A, kada se odlučite da ga primenite kod animal printa, nemojte se plašiti preterivanja. Šta više, poželjno je da preterate i uparite više različitih animal printova zajedno, uvažavajući pritom princip slojevitosti. Dakle, opustite se i preterujte, jer ove sezone time nikako nećete pogrešiti.

Od glave do pete

Osmelite se i probajte. Osećaj koji neće izostati pri oblačenju u animal print od glave do pete je samopouzdanje, moć, ali i autentičnost.

Comments