Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Mikenski nakit

Arheološki muzej u Atini je jedan od velelepnijih građevina i značajnijih institucija, aposlutna je preporuka za svakoga ko posećuje Atinu, i idealna prilika da se susretnemo sa zadivljujućom kolekcijom mikenskog zlata i nakita koje je 1890. otkrio Hajnrih Šliman. Očigledno je da su dizajneri podjednako fascinirani kao i svako drugi, i da su osetili da je to nešto što treba reinterpretirati u savremenoj modi. Kako je fascinacija Alessandro Michelea antikom i više nego poznata nije neobično da je baš on za Gucci kolekciju jesen/zima 2018. puno inspiracije za kolekciju nakita našao baš u mikenskom nasleđu. Ipak, on svakako nije jedini… Tu su i izuzetno dekorativne ogrlice sa Saint Laurent revije za jesen/zimu 2018, kao i Givenchy zlatne narukvice sa tirkizom koje su bile jedne od favorita u sezoni.

View this post on Instagram

@vittoceretti #CHANELCruise

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Fustanela

Ovo nema veze sa antikom ali ima sa grčkom tradicijom. Fustanela je tradicionalni deo grčke vojnike uniforme i zapravo je beli kilt, nešto kao midi suknja krutih formi, koja ima dosta jasnih referenci u savremenom oblačenju. U jednoj od svojih kolekkcija Molly Goddard je posebno napravila omaž ovom komadu kroz svoje voluminozne haljine u puno slojeva. Fustanela je prvobitno i zamišljena i nošena da saopšti stas, snagu i junaštvo muškarca koji je nosi. Uzevši u obzir koliko moda u poslednjih nekoliko sezona stavlja akcenat na osnaživanje pojedinca, može se polemisati i da je celokupan maksimalistički trend zapravo zasnovan na prirodi komada kao što je Fustanela, sa jakim statementima koji ne mogu da prođu neprimećeni.

Izvor fotografija: www.instagram.com
Naslovna fotografija: @chanelofficial
Cosmic Rider

Editors choice