Modeli obuće iz Fenty x Amine Muaddi kolaboracije su ženstveni i autentični, ali istovremeno i jasni statement komadi koji čine da se u njima žena oseća moćno.  Može se reći da je to obuća modernog dizajna za uspešnu, modernu ženu. I to je veoma važna stavka, i nešto što su i Amina i Jahleel definitivno želele da naglase. Uspešne poslovne žene koje se međusobno podržavaju bi trebalo da bude i ostane trend koji “ne izlazi iz mode”.

Muaddi, naravno, deli ista osećanja divljenja i poštovanja prema Rihanni, Jahleel i njihovom radu. I sama je, kaže, bila veoma uzbuđena oko ove saradnje, i spremna na kreativno razmišljanje, kako da najbolje prenese atmosferu svog brenda i uskladi je sa prepoznatljivom Fenty estetikom. Krenula je – from scratch. Od nule je gradila dizajn, i osmislila modele cipela koji najbolje predstavljaju ova dva brenda u jednom. Tako je došla do četiri modela koji čine kolekciju – mule sandalu, sandalu sa kristalom i trakama na vezivanje, sandalu sa PVC trakama, i cage sandalu čije se kožne trake vezuju visoko uz nogu (toliko da su u šali nazvane Ajfelovim tornjem kolekcije). Svaki od modela ima metalnu štiklu dužine 10cm, koja služi da vizuelno izduži figuru ali ne umanjuje komfor prilikom hodanja.

Pre svega, ova kolaboracija je značajna za žene u biznisu i dizajnu, jer pokazuje kako dva vrlo autentična ženska brenda mogu da nađu zajednički jezik i podrže jedan drugog. I ne samo to, već i plasiraju kvalitetno dizajniran proizvod u kome će se žene osećati dobro i time biti inspirisane da i same postižu lične buduće uspehe.

Naslovna fotografija: instagram.com/badgalriri

Jovana

Comments