Znamo da filer povećava usne.

Znamo i da filerima može da se “dotera” lice da ima manje bora, više jagodice, nežniji izgled…

Ali fileri za grudi?

Estetska medicina je već godinama u potrazi za filerima za telo, koji bi bili dovoljno bezbedni, stabilni, efikasni, da pomognu u oblikovanju tela. I naravno, razgradivi, jer su trajni fileri nebezbedni zdravstveno, a estetski nepouzdani na duži period.

Sada je tu filer koji može da poveća grudi!

Filer za oblikovanje tela registrovan kod nas zove se Aquafiling, a sastavljen je od gela na bazi vode – zapravo 98% gela čini fiziološki rastvor, a 2% katjon-kopolamid, supstanca koja drži ove molekule vode u stanju gela. O povećanju grudi govori nam dr Saša Mišeljić, hirurg bolnice “Dr Colić” koji već radi povećanje grudi ovim filerima.

Aquafiling Filer za povećanje grudi? Moguće je i kod nas...

“Imao sam priliku da se upoznam sa mogućnostima ovog filera, pa mogu reći da je reč o bezbednom, sterilnom sintetičkom hidrofilnom gelu koji je biokompatibilan sa ljudskim organizmom, tako da je krajnji  rezultat vrlo prirodan.”

Gel se ubrizgava posebnim tupim iglama (koje se u hirurgiji nazivaju kanilama) – kako se ne bi povredili krvni sudovi i nervi, ili oštetilo tkivo dojke.

Premda ovaj postupak mora da radi plastični hirurg, ovakvo povećanje grudi daleko je od operacije: radi se u lokalnoj anesteziji, i odmah nakon ubrizgavanja gela, idete kući. I vraćate se normalnim, dnevnim aktivnostima.

Fileri na usnama, znamo, traju nešto više od šest meseci. A ovi za grudi?

“Trajnost efekata Aqafiling gela je oko pet godina” – kaže dr Mišeljić.

Da li ste vi pravi kandidat za povećanje grudi gelom?

Evo šta kaže dr Mišeljić:

“Aquafiling je posebno pogodan za one pacijentkinje koje nisu sigurne kako bi im izgledale grudi ukoliko ih povećaju silikonskim implantatima, kao i za one koje žele da grudi povećaju “samo malo” – za jedan broj.”

Gelom se, takođe, mogu korigovati određene asimetrije grudi.

Fotografije izgleda grudi posle povećanja možete pogledati na sajtu Estetike.


Ljiljana Maričić Grujić – urednica u časopisu “Estetika – Hirurgija i kozmetika”

Comments