Protesti, emotivni obrti, odlaganja premijera i otkazani projekti – samo su pojedini događaji koji su obeležili svet kinematografije u 2023. godini. Dok se zavesa stare godine (napokon) spušta, iščekujemo nove priče i pustolovine koje će doneti filmovi 2024. Štrajk radnika u filmskoj industriji je nakon četiri meseca završen, a glumci i scenaristi su, naizgled, odneli pobedu.

U narednim mesecima nas očekuju brojna ostvarenja koja uključuju nastavke poznatih klasika, ali i nove izazovne projekte koji će iznenaditi gledaoce. Filmovi 2024. donose comeback brojnih glumačkih ikona kao što su Lindsay Lohan i Winona Ryder, a u nastavku teksta pročitajte kojih 5 projekcija ne možemo da dočekamo!

Filmovi 2024: Naslovi koji su okupirali našu pažnju

Beetlejuice 2

Tim Burton se ponovo udružio s Michaelom Keatonom kako bi se vratio jednom od svojih ikoničnih likova u nastavku kultne komedije Beetlejuice iz 1988. godine. Winona Ryder i Catherine O’Hara takođe se vraćaju da repriziraju svoje likove Lydie i Delie Deetz, dok se Jenna Ortega pridružuje glumačkoj ekipi kao Lydijina kćerka. Priča prati porodicu Deetz koja se ovaj put seli na Havaje gde se gradi rizort – ali na groblju drevnog havajskog Kahuna. Duh se vraća iz zagrobnog života sa namerom da pravi probleme, dok Beetlejuice postaje heroj pobedivši na takmičenju iz surfovanja (naravno, uz pomoć magije).

Challengers je predstojeći romantično-sportski film koji kombinuje dramu i komediju, a režira ga Luca Guadagnino (Call Me By Your Name). Ostvarenje prati Grand Slam šampiona u tenisu koji se prijavljuje za challenger događaj protiv bivšeg dečka svoje supruge. Tri tenisera koji su se poznavali kao tinejdžeri se takmiče za titulu podstičući stara rivalstva i van terena. Zendaya tumači ulogu teniskog trenera, dok njenog supruga glumi Mike Faist, a ulogu njenog bivšog dečka tumači Josh O’Connor.

Irish Wish

Irish Wish je fantastična romantična komedija, koja predstavlja drugi uzastopni projekat Lindsay Lohan sa Netflixom, a radnja prati priču o Maddie (Lindsay Lohan), koja je u potrazi za pravom ljubavlju, ali se suočava sa nizom izazova. Kada ljubav njenog života postane verenik njene najbolje prijateljice, Maddie stavlja svoja osećanja po strani kako bi bila deveruša na njihovom venčanju u Irskoj. Nekoliko dana pre nego što će se par venčati, Maddie izražava spontanu želju da pronađe istinsku ljubav, a onda se pod neobjašnjivim okolnostima, sledećeg jutra, budi kao buduća mlada. Ovaj preokret je dovodi do neočekivanih otkrića, a Maddie uskoro shvata da njena srodna duša može da bude neko potpuno drugi. Trejler za film još uvek nije objavljen, ali smo došli do behind the scenes materijala.

A Family Affair

A Family Affair je američka romantična komedija, koja prikazuje neobičnu priču o porodičnom okupljanju koje brzo postaje komično zbog brojnih neočekivanih susreta i nesporazuma između članova, ali ne zavaravajte se – priča je više od površne zabave. Ovo je film o ljubavi, gubitku, pomirenju i složenosti porodičnih odnosa. Edward i Helen su investirali u bajkovitu seosku kuću s namerom da je pretvore u mesto za tih i duhovni odmor, a ipak, nakon meseci lošeg poslovanja i oštrih onlajn recenzija – banka im preti oduzimanjem imovine. Istovremeno, Margaret i Walter (Helenini roditelji) proslavljaju četrdesetu godišnjicu braka, dok je Albert (Edwardov otac) u navodnoj žalosti zbog nedavnog gubitka svoje supruge. Komplikacije nastaju kada Albert stigne s mlađom, zanosnom “pratnjom” koja odmah zapaža Waltera, verujući da je imućan. Trejler za ovaj film, takođe, još uvek nije objavljen, ali smo pronašli fotografiju sa snimanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Just Jared Jr. (@justjaredjr)

Pročitajte i ovo: Millie Bobby Brown je zvezda predstojećeg filma “Damsel”: Otkrivamo vam sve detalje

Naslovna fotografija: instagram.com/thehorrorgallery

Milica Nešić

Comments