Clueless je definitivno najpoznatiji film devedesetih koji se uzima kao glavni izvor modne inspiracije i zaista, ne postoji komad iz ovog ostvarenja koji danas ne bismo nosili ponovo – u redu, možda na drugačiji način ali i dalje, inspiracija je inspiracija. Ipak, važno je istaći da postoje i drugi filmovi koji su jednako zanimljivi, kako po priči, tako i po modi prikazanoj u njima, zato se danas podsećamo (nepravedno) zapostavljenih klasika devedesetih u kojima i dan-danas možeš pronaći odgovor na pitanje “šta da obučem”.

The Craft

Kultni komadi – klasična bela košulja + kardigan

Čak i ako nismo u obavezi da nosimo bilo kakve uniforme, i dalje obožavamo košulje, a klasična bela košulja nikada neće izaći iz mode – očigledno. Uz patike ili štikle, ovo je jedan od onih odevnih predmeta koji se lako prilagođavaju svakom stilu i svakoj prilici, što ih i čini vanvremenskim. Kardigan je top trend ove sezone proleće/leto, a možeš ga nositi kako uz omiljenu košulju, tako i samostalno, kao majicu.

10 Things I Hate About You

Kultni komadi – tie-dye + duksevi sa kapuljačom

Realno, ne postoji devojka koja nije volela lik Kat Stratford – devojke koju nije briga ni za šta, a koja uz to uvek izgleda odlično čak i ako ne prati trendove i nosi šta joj se nosi. Ali, upravo ta ležernost i sloboda da bude ono što jeste je ono što je kul i što volimo da negujemo i dan-danas. Njen stil je ležeran i udoban, a čini mi se da smo u prethodnom periodu svi pratili ista stilska pravila! Tie-dye već sezonama unazad gospodari modnom scenom upravo tokom letnje sezone, a ljubav koju negujemo prema sportskim duksevima sa kapuljačom nema potrebe ni opisivati.

Cruel Intentions

Kultni komad – slip haljina

Slip haljina je komad koji je obeležio ovu eru i nosili su je svi – od modela preko glumica pa sve do “običnih smrtnika”. Slip haljina je bila sve i verujem da isti stav prema njoj imamo i danas. Mala crna varijanta spašava svaki put kada zamišljeno stojiš ispred ormara pitajući se šta da obučeš za neku posebnu priliku.

Comments