Ako bismo se sada pozabavili pitanjem po čemu ćemo pamtiti Filmski festival u Veneciji 2018. godine, iako još uvek nije završen, kao “iz topa” ćemo reći – Lejdi Gaga! I ne znam odakle da počnem sa obrazloženjem…

Ali, hajde da krenemo od poente. Sigurno znaš da se ekscentrična pevačica prvi put oprobala u glumi i to rame uz rame sa Bredlijem Kuperom koji je režirao rimejk filma “Zvezda je rođena” (A Star Is Born), dok je glavna uloga naravno pripala Gagi. Gagina prva uloga, Kuperova prva režija + prvi put je pevao… Ako je neko sumnjao, sumnjao je uzaludno jer se Venecija zaljubila i u film i u Gagu i u sve što je ovaj dvojac uradio zajedno! Filmski kritičari su oduševljeni kako je Lejdi Gaga glumila, ali i time kako se Bredli Kuper snašao u ulozi reditelja, pa i pevača (gluma se ne dovodi u pitanje) – Guardian je film ocenio sa pet zvezdica opisavši glavne glumce “nenormalno gledljivim u ovoj kolosalno zabavnoj verziji nabijenoj kristalima čiste melodrame. Bredli igra pored senzacionalno dobre Lejdi Gage čija je sposobnost da delom bude obična osoba, a delom poznata ličnost sa druge planete sve vreme na najvišem nivou”, dok je Variety istakao da je film zapanjujuć, dodavši: “Reći da je ovo dobar rediteljski posao značilo bi umanjiti Bredlijevo dostignuće. Kao autor, Bredli je ubo u žicu, organizovao scene koje se odigravaju sa takvom nenameštenom intimnošću da zaista poverujete u složenost priče”, pišu mediji.

Lejdi Gaga i Bredli Kuper imaju samo reči hvale za rad jedno sa drugim, a verujem da se to i te kako oseća kroz sam film. Iako uloga jeste glavni razlog zbog kojeg je Venecija oduševljena poznatom pevačicom, tu je još jedan razlog za “vilicu do poda”. Na premijeri filma u okviru glavnog programa 75. festivala, Lejdi Gaga je prošetala spektakularnu roze haljinu koja je definitivno bacila senku na sva njena ostala izdanja koja su bila podjednako dobra (klik na Insta album). Za modne kritičare i fotografe – prava poslastica!

Comments