Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Kada napunite trideset i neku godinu, shvatite da zaista više ne priliči da budete nezrelo derište koje se ne razume ni u šta i ni o čemu ne vodi računa. Ovo se naročito odnosi na finansije, jer od nečega morate živeti, zar ne?

Život donosi mnoge neplanirane izazove, za koje prosto morate biti pripremljeni! Ti izazovi su deca, eventualni gubitak posla, veliki finansijski gubitak u porodici, lečenja, renoviranje kuće… toliko je toga što može da vas iznenadi, a ako nemate ušteđevinu, naći ćete se u velikom problemu.

finances 1024x670 Finansijska pravila koja morate znati pre tridesete

Napravite prioritete

Kada zaradite, jedan deo novca stavite u štek. Ostatak trošite, ali pametno! Razmislite šta vam je neophodno i na šta morate da potrošite teško zarađenu platu. Ako se razbacujete, neće proći ni pola meseca, a ostaćete bez dinara. O kakvoj ušteđevini onda uopšte da pričamo?!

Štedite i vreme

Vreme je najvrednija stvar koju imate! Zato nemojte sve svoje vreme da trampite za novac. Ako samo radite i radite, na kraju nećete ni imati kad, ni sa kim, a nećete znati ni kako da potrošite taj zarađeni novac.

Kupite kuću

Posle tridesete, zaista bi bilo poražavajuće da i dalje živite sa roditeljima i da vam oni plaćaju račune i hranu. Osamostalite se, krajnje je vreme!

Osigurajte se

Veoma je važno da imate zdravstveno osiguranje i nadamo se da vam to firma za koju radite omogućava, ako ne, uplaćujte sami. Takođe razmislite i o ostalim vidovima osiguranja, jer nikad se ne zna da li će vam zatrebati.

Sačuvajte za obrazovanje

Možda ste završili sa svojim školovanjem, ali želeli biste i da vam se deca školuju, zar ne? Nikada nije rano da o tome razmišljate!


Lenka Gatić

Editors choice