Hot topics

7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Kako da održiš kosu zdravom nakon farbanja kod kuće?

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Kada napunite trideset i neku godinu, shvatite da zaista više ne priliči da budete nezrelo derište koje se ne razume ni u šta i ni o čemu ne vodi računa. Ovo se naročito odnosi na finansije, jer od nečega morate živeti, zar ne?

Život donosi mnoge neplanirane izazove, za koje prosto morate biti pripremljeni! Ti izazovi su deca, eventualni gubitak posla, veliki finansijski gubitak u porodici, lečenja, renoviranje kuće… toliko je toga što može da vas iznenadi, a ako nemate ušteđevinu, naći ćete se u velikom problemu.

finances 1024x670 Finansijska pravila koja morate znati pre tridesete

Napravite prioritete

Kada zaradite, jedan deo novca stavite u štek. Ostatak trošite, ali pametno! Razmislite šta vam je neophodno i na šta morate da potrošite teško zarađenu platu. Ako se razbacujete, neće proći ni pola meseca, a ostaćete bez dinara. O kakvoj ušteđevini onda uopšte da pričamo?!

Štedite i vreme

Vreme je najvrednija stvar koju imate! Zato nemojte sve svoje vreme da trampite za novac. Ako samo radite i radite, na kraju nećete ni imati kad, ni sa kim, a nećete znati ni kako da potrošite taj zarađeni novac.

Kupite kuću

Posle tridesete, zaista bi bilo poražavajuće da i dalje živite sa roditeljima i da vam oni plaćaju račune i hranu. Osamostalite se, krajnje je vreme!

Osigurajte se

Veoma je važno da imate zdravstveno osiguranje i nadamo se da vam to firma za koju radite omogućava, ako ne, uplaćujte sami. Takođe razmislite i o ostalim vidovima osiguranja, jer nikad se ne zna da li će vam zatrebati.

Sačuvajte za obrazovanje

Možda ste završili sa svojim školovanjem, ali želeli biste i da vam se deca školuju, zar ne? Nikada nije rano da o tome razmišljate!


Lenka Gatić

Editors choice