Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

#musthave: Torbe koje volimo ove sezone

Najbolje bob frizure: Inspiracija za prvu sledeću posetu frizeru!

#trèschic ideje kako da nosiš trenerku ovog proleća

Može li dnevnik zahvalnosti zaista da unapredi tvoje mentalno zdravlje?

Novo na Netflixu: Šta ćemo gledati u aprilu?

12 virtuelnih tura kroz muzeje koje moraš da posetiš

#homeworkout: Top 7 Instagram profila zbog kojih ćeš zavoleti vežbanje kod kuće

Kako da prihvatiš i zavoliš svoje telo

Uređenje enterijera: Trendovi koji će dominirati tokom ove decenije

Trendi devojke i one koje vole da budu upečatljive i primećene su oduševljene obućom brenda Finsk. I najjednostavnija odevna kombinacija postaje upečatljiva i IN sa njihovim neobičnim cipelama. Ako ste zaljubljenik u obuću kao i ja verujem da ćete pronaći i neki model koji će vas oduševiti i na velika vrata se uvući u vaš svet i cipelarnik.

projects one FINSK shoes

Džulija Lindsten (Julia Lundsten) je ime žene koja obećava najlepše i najluđe kolekcije cipela kao jedan od veoma talentovanih i nadarenih dizajnera cipela. Krije se pod imenom brenda Finsk, koji je pokrenula 2004. godine u Londonu. Ova Finkinja ima jasan stav i stil kao i smer u kojem želi da njen brend ide, jaku viziju i jedinstvenost koja obećava uspeh. Diplomirala je na Kraljevskom Koledžu umetnosti (Royal College of Art ) 2003. godine i osvojila je brojne nagrade među kojima su se našle i prestižna nagrada “Manolo Glahnik” (Manolo Glahnik Award), kao i finsku nagradu za najboljeg mladog dizajnera,  “Smart Card Design Prize”.

“Izvrsno, božanstveno i savršeno” su samo neke od reči kojima se opisuju cipele ovog brenda.

Uz oca arhitektu i majku dizajnerku enterijera nasledila je odlično oko za detalje i talenat za crtanje, negujući u svom radu smisao za dizajn što se jasno odražava u njenim radovima kao i arhitektura kao inspuiracija za pojedine modele. I sama je rekla da su neki njeni najlepši i najprodavaniji modeli nastali usled njene inspiracije arhitekturom, zgradama, kao i strukturama koje se mogu naći u prirodi.

Njen dizajn je jedinstven, avangardan ali vrlo nosiv, pametno koristi kontrast kože i drvenih peta za stvaranje remek dela dizajna. Značajna komponenta svake zbirke su i materijali iz njene rodne Finske, a svaki model i par cipela se ručno izrađuje u njenom ateljeu smeštenom u Brazilu. Veliki je pobornik i recikliranja i korišćenja materijala koji su druge fabrike odbacile .

FINSK cipele se prodaju u izabranim buticima u Londonu, Parizu, New Yorku, Tokiju, Torontu, Helsinkiju i Singapuru.

A krasila su i izdanja magazina “Vogue”, “Elle”, “Grazia”, “Surface” i “Style Bubble”, kao i noge čuvene pevačice Lejdi Gage (Lady Gaga).


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Editors choice