Viktorija Bekam (Victoria Beckham) se trudi da vodi zdrav život. Njen jelovnik je bogat namirnicama visoko proteinskog porekla. Za ručak često servira dimnjeni losos i sušene borovnice, uz mnogo vode. Ponekad tanjir prošara i škampima sa čilijemtunjevinom ili jajima. Šećer uopšte ne koristi, a njene redovne dijete podrazumevaju konzumiranje proteinazelenog povrćaorašaste plodove. Mnoge joj zbog toga zavide, a mnoge i ne. Moglo bi se reći da Viktorija već godinama unazad preteruje kada je figura u pitanju. Posle svake trudnoće sve je mršavija, a njeno telo često izgleda prozirno. Nema ni traga od onih oblina za kojima su muškarci uzdisali. Mišljenja su podeljena, a modna ikona se ne obazire na komentare. Ona često ističe da žena nikada ne može biti dovoljno mršava.

victoria diet Fitness poznatih: Victoria Beckham

Priznala je da godinama nije pojela kolač i da se u ishrani odrekla mnogo toga

Zato se strogi režimi njene ishrane svode na pet šaka obroka dnevno. Da, dobro ste čuli, porcija koju ona pojede može da stane u jednu šaku! Mnogi kažu da je to suludo, a Bekamova se posle porođaja čak i izgladnjivala kako bi što pre vratila svoju minimalnu kilažu. Čvrsto se drži rigoroznih dijeta, a osim toga i mnogo vežba. Čak 11 kilometara pređe na pokretnoj traci, svakoga jutra. Popodne vežba jogu. Nekad joj dosadi isti princip rekreacije, pa ga u dogovoru sa trenerom promeni. Kombinuje razne vežbe sa trčanjem, hodanjem i jogom. Voli da vesladiže tegove i praktikuje pilates na Power Plateu. Zbog napornih vežbi znoji se pre i posle obroka, a i to malo što pojede odmah istroši. Mučno se bori i protiv povećanja apetita i neretko suzbija glad.

20090804 posh 560x375 Fitness poznatih: Victoria Beckham

Njena parola glasi: Žena nikada ne može biti dovoljno mršava

Priznala je da godinama nije pojela kolač i da se u ishrani odrekla mnogo toga, a to dokazuje i njena pojava. “U svom omiljenom restoranu za ručak naručuje samo nezačinjenu zelenu salatu”, otkrio je izvor blizak medijima. Tako popularna Viktorija Bekam ne prestaje da šokira javnost. Nutricionisti poručuju da bi njenu ishranu trebalo dopuniti raznovrsnijim povrćem i namirnicama koje obezbeđuju unos kalorija. Očigledno je da je u pitanju smanjen kalorijski unos kojem je ona sklona, a održava ga godinama i uvek iznova pokušava da nadmaši sebe.

60242345 Fitness poznatih: Victoria Beckham

Čvrsto se drži rigoroznih dijeta, a osim toga i mnogo vežba

Hronično je nezadovoljna svojim izgledom i duboko je ubeđena da može i mora biti mršavija. Čini se da bi najradije i svoju kožu skinula kad bi mogla, možda  je i ona višak.

Konstantno je u žiži javnosti i neprekidno se priča o njenoj mršavosti, ipak Viktorija verno prati svoj cilj, čvrsto verujući da čini ispravnu stvar. Ni legendarni fudbaler se ne žali, a mi ne možemo poreći da jedno drugom savršeno pristaju.


Jelena Šipčić studira novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Obožava modu i voli da piše o njoj. Čvrsto veruje da će jednog dana postati uspešna novinarka.

Comments