Ako ste introvertni, a volite da vežbate, grupna vežbanja sa instruktorom (koji je verovatno veseli ekstrovert i deli vas na parove i grupe) su za vas horor sa preznojavanjem u neželjenoj (preteranoj) blizini drugih znojavih osoba. Ovo su aktivnosti koje možete obavljati u blaženoj samoći, ili barem dovoljno udaljeni od ostalih.

Trčanje

Naravno, trčanje. Znate ono kad se prijetljice dogovore da zajedno trče, da bi jedna drugoj pružale podršku i ćaskale usput? E, vama ne treba nikakvo društvo, trčite sami. Ako imate neku lepu šumsku stazu, možete biti sami usred prirode, ali dovoljna vam je i atletska staza na obližnjem igralištu. Možete i plivati, voziti bicikl, veslati – sve su to odlične kardio-aktivnosti koje možete izvoditi sami, a ako usput srećete druge trkače i vozače, oni vas sigurno neće zaustavljati da popričaju, jer verovatno i sami više vole da vežbaju sami.

trčanje 1 #fitnessinspo: Najbolji treninzi za introvertne osobe

Vežbanje kod kuće

Da biste vežbali, ne morate nikuda ići – jedino što vam za vežbanje kod kuće treba više discipline i rešenosti, nego kada nekuda idete sa ciljem da se bavite fizičkim aktivnostima. Ali ovo se može prevazići putem aplikacija za vežbanje – pratite instrukcije trenera onlajn, a kada se vežbanje završi, samo sklopite laptop i nemate nikakvu obavezu da se “socijalizujete” i ćaskate sa ostalim vežbačima, ili se presvlačite sa njima u istoj svlačionici.

Comments