Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Ekskluzivitet salona “Porche – Makedonija” je dočarao atmosferu svetskog modnog dešavanja na kome je bio pozvan tačan broj profila ljudi koji dobro poznaju modu i naravno su povezani s njom.

Dobro prepoznatljivi brend Penti na teritoriji Makedonije je otvorio treće veče revija, a četvrto po programu sa svojom linijom donjeg veša, hulahopki i aksesoara. Ponudili su najrazličitije modele, dezene i kombinacije za ovu sezonu.

penti FWSK četvrti dan

Penti

penti 2 FWSK četvrti dan

Penti revija

Sa svojim sofisticiranim i avangardnim stilom, dizajnerka Iskra Đokić je uspešno prezentovala svoju kolekciju na četvrtoj večeri modnog vikenda u Skoplju. Inspirisana stilom 40-tih godina prošlog veka u duhu današnjice, ponudila je kolekciju dopadljivu svim generacijama. Elegancija, futuristički stil, moderna arhitektura i geometrijske forme su bili jedro kolekcije mlade dizajnerke.

Nakon samo nekoliko minuta, Katerina Popeva sa svojom “Into the Wild” modnu kolekciju izrazila je raznovrsnost dezena i ekspanziju boja. Flora i fauna su predstavljali glavna inspiracija. Petnaest kreacija svakog vida ženske odeće je prošetalo pistom, a miks stilova koji je nudila kolekcija ipak je uspeo da naglasi onu žensku eleganciju. Žene uzrasta od 25-45 godina nisu krili svoje oduševljenje kolekcijom.

Četvrta tačka večeri ja bio bugarski brand “Nula” za koji kreiraju Jelena Kesić i Bojan Petrušeski. “Proleće 0 – Flight0” je ime njihove kolekcije za koju su se inspirisali od najosnovnijih formi i njihove suštine. Ahromatske boje, pamuk, prirodna svila i dezenirani šifon su možda najbitnije komponente ove kolekcije. Oni su jedini ove večeri izložili i mušku i žensku odeću.

Jelena i Bojan FWSK četvrti dan

Jelena i Bojan

Veče su zatvorili sestre Elena i Emilija Davitkova koji su preneli novu modnu misao za ovu sezonu. Inspirisane Swinging London-om, sa preuzetim referencama od Viktora Vazarelija, Edi Sedvika, pop art – a, Meri Kvanta i Tvigija, stvorili su kolekciju bogatu koloritom, koja potseća na onih od 60-tih godina prošlog veka.

Ostanite i sutra uz nas da, očekuju vas revije Olgice Georgievske, Nelli-ja i Nenada Sekirarskog.


Rahilka Lili Kukovska je veliki zaljubljenik u modu i estetiku. Student je modnog dizajna i fakulteta za biznis i marketing. Uživa u životu i društvu prijatnih ljudi, voli da obilazi luksuzne destinacije. Piše modni blog Amo Lusso.

Editors choice