Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

I ako ste tek počeli da trčite, ali i ako imate već nekoliko ozbiljnih maratona iza sebe, postoje razlozi zbog kojih vam se čini da nikako ne možete da zategnete noge. Pogledajte ovu listu grešaka za koje je moguće da vas sputavaju u nameri da imate izvajane noge do leta.

Ne menjate rutu

Ukoliko uvek trčite istim putem, vrlo brzo će vam dosaditi da trčite. Ukoliko stalno birate drugačiju stazu za trčanje, mnogo duže ćete izdržati na nogama!

Ne hranite se kako treba

Ne treba da trčite gladni, ali isto tako ni punog stomaka. Jedite dva, tri sata pre nego što odete na trčanje ili pola sata pred trening pojedite neku grickalicu koja je puna proteina.

Ne zagrevate se

Ukoliko se ne zagrejete pre trčanja, možete se ozbiljno povrediti. Zagrejte celo telo, džogirajte nekoliko minuta, a tek onda se bacite na ozbiljan trening.

Top 10 Running Mistakes How Love Running Gde grešite kada trčite

Ne opuštate se

Nakon treninga je veoma važno da se istegnete i opustite. Dajte priliku svojim zagrejanim mišićima da se oporave.

Trčite u pogrešnoj opremi

Ukoliko ste jedan od onih koji tvrde da dok god vežbate nije važno u čemu vežbate, grešite. Morate imati patike sa savitljivim đonom i garderobu koja vam omogućava da imate slobodu pokreta, a da se pritom preterano ne znojite.

Forsirate se

Dobro je da sebi postavljate visoke ciljeve, ali ukoliko se preforsirate svaki put kad odete na trčanje, to neće biti dobro. Možete se ozbiljno povrediti ili toliko izmoriti i dobiti upalu mišića da narednih nekoliko dana nećete moći da ustanete iz kreveta.

Niste konstantni

Malo po malo, svaki put možete sve brže i sve duže da trčite. I baš u tome je i poenta. Ali ukoliko trčite sada, pa za dve nedelje, pa za mesec dana, nikada nećete biti u prilici da postignete željene rezultate.


Lenka Gatić

Editors choice