Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Gde se mogu naći nepoznate vrste voća, celokupna oprema za sve vrste vradžbina, autentični antikviteti sa drugog kraja planete i lokalni delikatesi, doduše za one sa jačim želucem? Vreme je da se upoznate sa najegzotičnijim pijacama sveta!
Damnoen Saduak1 Gde se nalaze najživopisnije pijace na svetu?

Plutajuća pijaca Damnoen, Tajland

Svakako najpoznatija neobična pijaca na svetu je Damnoen, koja se nalazi u redovnoj turističkoj ponudi Tajlanda. Kanali koji povezuju dve velike reke ispunjeni su čamcima na kojima se nudi prvenstveno voće i cveće.  Za autentično iskustvo vodiči preporučuju da iznajmite čamac i obilazite reku, a prodavci odnosno pijaca doći će do vas.

Maeklong Market Gde se nalaze najživopisnije pijace na svetu?

Pijaca Maeklong, Tajland

Ova pijaca ni po čemu se ne razlikuje od drugih, sem što kroz nju osam puta dnevno prolazi voz.  Da li zbog loše mantre, tradicije, ili nečeg drugog, ali prodavci jednostavno neće da izmeste svoje tezge. Kada se voz približi, sa šina se sklanjaju korpe sa voćem koje se potom vraćaju na isto mesto.

Fried spiders Skuon Cambodia Gde se nalaze najživopisnije pijace na svetu?

Pijaca paukova, Skuon, Kambodža

Scene lokalaca koji zadovoljno grickaju paukove nožice uobičajene su u Kambodži. Insekti su bitan deo kuhinje ove zemlje, a najukusniji mogu se naći upravo na ovoj pijaci. Na naizgled običnoj Skuon pijaci između brojnih šarenih tezgi sa voćem i povrćem prolaze žene sa velikim ovalima na kojima se nalaze delikatesi od čak 16 vrsta paukova. Najviše preporuka dobija začinjena pržena dlakava tarantula, koja je uzgred, veličine ljudskog dlana. Iako ne zvuči nimalo primamljivo, čak i američki turisti tvrde da je ukus odličan.

Beringharjo Gde se nalaze najživopisnije pijace na svetu?

Pijaca crne magije, Džogdžakarta, Indija

Pijaca crne magije (Beringharjo) najstarija je pijaca u ovom gradu – postoji više od tri veka.  Na njoj se prodaju najrazličitije ručno rađene amajlije poreklom iz arapske, ali i hindu magije. Ovo je retko lepa i prijatna pijaca crne magije i namenjena je prvenstveno turistima.

sonora market Gde se nalaze najživopisnije pijace na svetu?

Pijaca vradžbina, Sonora, Meksiko

Kako su Asteci narod opsednut smrću i vradžbinama, nije ni čudo što je ova pijaca jedna od najbizarnijih na svetu. Na ovom mestu može se naći lek za svaku bolest, ali i životni problem. Upoznaćete i najbrojnije bratstvo šamana, vudu sveštenika, veštica, druida i drugih egzotičnih stvorenja. Tehnike isceljivanja uključuju itekako čudne rekvizite: zmijsku kožu, sušene pse, ovce, lame, ljudske lobanje, žive iguane i tako dalje. Ekstremniji oblici ovakvih pijaca su u Port-o-Prensu na Haitiju, i Tongu u Africi.


Tijana Jeremić je student turizma, pasionirani putnik i autor bloga Heels and Voyages by T. Veliki obožavalac štikli, slatkiša, okeana i životinja. Smatra da ljudi kroz putovanja uče o drugima, ali i o sebi.

Editors choice