Đorđo Armani je jedno od najpoznatijih imena u modnoj industriji, posebno kada su u pitanju muške kolekcije. On je italijanski modni kreator koji je prvu kolekciju  predstavio još 1975.godine.

Tokom godina, Giorgio Armani brend se proširio u brojne linije kao što su Armani Collezioni, Emporio Armani, Armani Jeans, Armani Exchange, Armani Junior, Armani Home, Armani Privé, odnosno Haute couture, ready-to-wear, cipele, nakit, kožni aksesoari, kozmetika, eyeswear, aksesoare ili linija za  dekoraciju enterijera.

Giorgio Armani menswear 2 Giorgio Armani menswear jesen/zima 2010/11

U reklamnim kampanjama za Armani, pojavljivali su se engleski fudbaler Dejvid Bekam za liniju muškog veša, njegova žena Viktorija Bekam za Emporio Armani ženski veš, kao i Megan Foks za Emporio Armani veš i Armani Jeans.

Za mušku kolekciju jesen/zima 2010/11, Armani koristi različite stilske detalje i kombinuje ih zajedno stvaranjem prefinjenog look-a. Igra se sa stilovima ali to radi i sa proporcijama odevnih komada.

Giorgio Armani menswear 3 Giorgio Armani menswear jesen/zima 2010/11 Giorgio Armani menswear 4 Giorgio Armani menswear jesen/zima 2010/11

Đorđo Armani kombinuje u ovoj kolekciji komade kao što su somotske pantalone, pletene kapute, sportske jakne, beretke , kozak kapute. Tkanine koje su korišćene daju futuristički izgled, ali aksesoari i njihov oblik izazivaju vintidž osećaj i na taj načn stvaraju ravnotežu.

Paleta boja je uglavnom neutralna, crna, siva, bela i boja kože. Ali ipak prefinjeni i skupoceni izgled daju detalji, stav ili materijali.

Giorgio Armani menswear 5 Giorgio Armani menswear jesen/zima 2010/11 Giorgio Armani menswear 1 Giorgio Armani menswear jesen/zima 2010/11

Još jednom je Armani uspeo da nas iznenadi. Čak iako ima 75 godina, on kao da ne stari, jer i dalje ume da spoji prošlost, sadašnjost i budućnost, i na taj način stvara moderne, stilizovane i zadivljujuće kolekcije.

Izvor fotografija: vogue.com

Comments