Vaga

Želite da vas svi prihvataju i vrednuju, čak i oni do kojih vam uopšte nije stalo. Oslobodite se ideje da svi treba da vas vole i da svima treba da se sviđate, jer uvek ćete imati protivnike i neprijatelje, kao i one koji su potpuno indiferentni. Budite zahvalni onima koji su u vašoj blizini, koji vas vole i stalo im je do vas, svi ostali nisu važni. 

Škorpija

Stalno ste zabrinuti zbog toga šta drugi misle i da li vas osuđuju. A ljudi su skloni da osuđuju. Radije razmislite o tome da li i vi osuđujete druge (možda zbog toga što osuđuju?) i budite dosledni svojim vrednostima – ostanite iskreni, otvoreni i neposredni, pa ćete privući prave ljude u svoj život.

Strelac

Ako živite neku ulogu, umesto svoj autentičan život, bićete stalno nesrećni. Ako pokušavate da zadovoljite ili barem ne uznemiravate bližnje, pa zato glumite da je sve u redu i krijete svoja prava osećanja i svoj način života, stvarate sebi teret koji vas lomi. Vi volite slobodu, pa zato slobodno budite ono što jeste, a drugi neka se snađu (imajte poverenja da će uspeti). 

Jarac

Velike ideje vam padaju na pamet, ali ništa ne preduzimate i to vas izjeda. Nesrećni ste kada ne koristite svoje kapacitete i ne razvijate svoje potencijale, zato je neophodno da radite ono što volite i da unapređujete svoja znanja i veštine. Ako ostanete na liniji manjeg otpora, postaćete ogorčeni, a drugi će vas smatrati “nezgodnom osobom”. 

Vodolija

Radite stvari koje morate i koje vas zamaraju, a hteli biste da budete slobodni i da nikome ne polažete račune. Da biste bili srećniji, morate prilagoditi svoj stil života uslovima, tako da osvojite više slobode i nezavisnosti. Razmišljajte o tome šta bi vas najviše usrećilo i kako to da izvedete – nikada nije kasno da promenite način života.

Ribe

Nesrećni ste jer uvek želite još. Zaboravljate na ono što imate i stalno gledate šta vam još nedostaje, dokle još niste stigli, šta još treba da učinite i postignete. Ta ambicija pomešana sa kažnjavanjem sebe zbog nedovoljnih dostignuća, vaša je bolesna osobina koju morate da promenite. Počnite od toga da svakog dana osećate i izražavate zahvalnost zbog svega što imate. 

Naslovna fotografija: instagram.com/atyourtaste

Brankica Milošević 

Comments