Olja Lević je tridesetogodišnja Kruševljanka koju možemo da gledamo u seriji “Igra sudbine”, u kojoj igra lik Mile, dugogodišnje devojke Alekse Kanačkog (Luka Raco), jednog od glavnih likova u ovoj sapunici. Serija je odmah na početku osvojila srca publike i imala je rekordnu gledanost, koja se vremenom samo povećavala. Zajedno sa serijom, publiku je oduševila i Olja. Prvu televizijsku ulogu ostvarila je već sa 17 godina, u seriji  Radoša Bajića “Selo gori, a baba se češlja”, koja joj je širom otvorila vrata Akademije umetnosti, gde je završila glumu. Nakon toga, imala je manju ulogu u seriji “Žigosani u reketu”, zajedno sa svojim profesorom Nebojšom Dugalićem , a mogli smo da je vidimo i kao dr Tamaru Macanović u seriji “Urgentni centar”. Pored njenih televizijskih uloga, ljubitelji “daski koje život znače” uživali su u Oljinoj izvedbi u predstavi “Iza rešetaka” u režiji Kokana Mladenovića, a dobre rekacije publike imala je i njena diplomska predstava “Per Gint”.

Snimanje prve sezone serije “Igra sudbine” upravo je završeno, a Olja nam je odgovorila na pitanja o svojoj karijeri i o projektu “Jug nije sam” u kojem je učestovala zajedno sa svojim kolegama.

olja6 min e1619103113945 Glumica Olja Lević: Posao na mene deluje rasterećujuće i katarzično

WANNABE MAGAZINE: Pre svega, kako si? Kako se ti pokrećeš sada kada je sve stalo?

OLJA: Imam sreću da sam skoro ceo ovaj period korone radila posao koji volim, tako da sam sve ovo podnela mnogo lakše. Kada odem na set, u brzini snimanja i pozitivnoj atmosferi koja vlada, zaboravim na gotovo sve probleme. Sada, kada smo završili prvu sezonu serije, planiram da odem na put kako bih se resetovala. Smatram da je jako bitno potražiti sreću u malim stvarima, u prijateljima, u dobrom filmu, u šetnji, u treningu…

WANNABE MAGAZINE: Uloga Mile u seriji “Igra sudbine” otvorila ti je mnoga vrata. Šta je ona donela tebi lično, a šta tvojoj karijeri?

OLJA: Pored očiglednih stvari koje mi je serija donela, ono zbog čega sam ja nasrećnija je to što mi je pružena mogućnost da se maltene svakodnevno nađem ispred kamere. To je ogromno iskustvo koje mi je pomoglo da radim na sebi i da sazrevam i kao glumica, i kao čovek. Upoznala sam se i sarađivala sa predivnim ljudima i sigurna sam da će ta prijateljstva ostati za ceo život.

WANNABE MAGAZINE: Završila si Akademiju na klasi kod glumca Nebojše Dugalića. Koja je najvažnija lekcija koju si naučila od njega?

OLJA: Ono najvažnije čemu nas je profesor naučio je temeljan i analitički pristup glumi.

olja min e1619103148969 Glumica Olja Lević: Posao na mene deluje rasterećujuće i katarzično

WANNABE MAGAZINE: Zajedno sa svojim kolegama iz serije “Igra sudbine” podržala si projekat “Jug nije sam”. Šta ste tamo zatekli i kako ste uspeli da pomognete ljudima koji su pretrpeli veliku štetu u poplavama? Da li u najtežim trenucima jug zaista nije bio sam?

OLJA: Jug Srbije je početkom godine bio pogođen stravičnim poplavama usled obilnih padavina. Kada smo stigli, dočekao nas je stravičan prizor. Mnoga domaćinstva su potpuno uništena, ljudi nisu imali najosnovnije uslove za život. Rešili smo da iskoristimo medijski prostor koji imamo i pozovemo sve zainteresovane kompanije i ljude dobre volje da se pridruže akciji i pomognu. Uspeli smo da saniramo veliki deo štete i jugu pomognemo da se vrati normalnom životu. Bitno je i to da se ovakve poplave nisu prvi put dogodile i da je potrebno da se uradi nešto po tom pitanju kako se ovakve stvari više ne bi dešavale.

WANNABE MAGAZINE: U savremenom vremenu, sem pod svetlima reflektora, mlada glumica često mora da bude aktivna i na društvenim mrežama kao što je Instagram. Da li ti to smeta, ili te zabavlja?

OLJA: Nažalost, tako je. Društvene mreže nisam imala do pre godinu i po dana i otvorila sam Instagram iskljucivo zbog posla. Ispostavilo se da su baš tada mnoge stvari krenule da se odvijaju u moju korist. Ponekad ume da bude i opterećujeće, ali trudim se da gledam na to kao na zabavu i izvučem maksimum iz društvenih mreža u svakom smislu.

Comments