Da li znate šta je čuveni “zlatni sat”, odnosno golden hour? To je prvi sat nakon izlaska sunca, odnosno poslednji sat pre samog zalaska sunca, kada sunčeva svetlost svemu đto dotakne daje nežni, zlatasti sjaj. Tada naravno selfiji izgledaju najbolje, naša koža blista i mi koristimo jedinstvenu priliku da se u svom najboljem svetlu pokažemo na Instagramu. Ipak, nekada smo baš u ovom periodu zauzeti ili na poslu, i zato smo istražili da li šminkom možemo da postignemo efekat koji zalazeće sunce ima na našu kožu. I znate šta, pronašli smo ga! I to ne samo da smo ga pronašli, nego je i u trendu. Ovo je šest saveta kako da postignete golden hour makeup look.

Zlatna senka za oči/bronzani ili kafeni tonovi

Svaka senka koju stavite na oči, bilo da je mat bilo sjajna, trebalo bi da bude u prirodnim, zemljanim tonovima ili tamnijoj boji kože. Blagi smokey eye, bez dodatog ajlajnera (ili uz malo suptilnog braon ajlajnera) uvek je dobra opcija za golden hour look, a gde je zlato – neka bude zlata! Preko senke možete dodati i zlatnu senku, ili pak providnu tečnu senku sa zlatnim sjajem. Na ovaj način, dobićete i zlato i odsjaj koji će naglasiti vaše kapke i učiniti ih blistavim.

Hajlajter, hajlajter, hajlajter

Hajlajter je must have kada je u pitanju golden hour look! Predlažemo vam da pri kreiranju ovog looka iskoristite tečni hajlajter, a ne onaj u prahu – mada i on može poslužiti, ako nemate drugi. Odaberite onaj sa zlatnim ili bronzanim sjajem i slobodno ga nanesite u većoj količini, na jagodice, vrh nosa i vrh usana. Dobro ga izblendajte sa ostatkom šminke i uživajte u nežnom, ali atraktivnom sjaju.

Tečna baza za puder sa sjajem

Pre nanošenja pudera, predlažemo vam da uvek stavite bazu na lice – kako biste očuvali kožu i kako bi vam puder ravnomernije prionuo uz lice. Ta baza može u sebi sadržati suptilne šljokice, koje će zatim blago isijavati kada nanesete tečni puder preko njih. Ovo je veoma lak način da dobijete prirodan glow lica. I uz to, veoma je koristan!

Comments