Sigurno se tebi često dešava da preskočiš neki od glavnih obroka kao što su doručak, ručak i večera i da glad zavaraš grickalicama ili voćem ali koliko je to preskakanje obroka štetno za tvoje zdravlje i tvoj metabolizam? Jedan od razloga zašto ne jedeš u toku dana sigurno je dijeta jer želiš da izgubiš višak kilograma, a često si i zauzeta zbog posla pa ti se dogodi da ti ručak “promakne”. Naravno, postoje i one devojke koje dijeta vodi u krajnost, pa izbegavaju da uopšte jedu.

Preskaknje obroka u retkim prilikama nije toliko loše, ali redovno preskakanje obroka može imati negativne zdravstvene efekte. Evo šta se dešava sa našim telima kada preskočimo obrok.

Metabolizam se usporava

Kad ne jedemo redovno naše telo gubi energiju, a pošto organizam nema dovoljno hrane organizam reaguje tako što usporava proces varenja hrane kako bi preko potrebnu energuju sačuvao za kasnije. Ako ti se dogodi da ti neki od obroka promakne, potrebno je da u sebe uneseš neku masniju i jaču hranu kako bi se organizam oporavio, a preporuka je i konzumiranje veće količine vode.

Comments